Steun je lokale boekhandel en shop online!

Geschreven op 8 februari 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lokale boekhandel

Iedereen met een niet-essentiële winkel heeft het zwaar. De winkels zijn alweer een hele tijd dicht en dat zal ook nog wel even zo blijven. In Nederland word je lokale boekhandel gezien als niet-essentieel (in België trouwens wel!) en die kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Want lezen is nu eenmaal een fijne en ontspannende bezigheid, dus de vraag naar boeken zal er zijn! Shop daarom zoveel mogelijk bij je eigen, lokale boekhandel. Ze mogen vanaf 10 februari namelijk hun bestellingen weer af laten halen!

De leukste boeken voor kinderen en jongeren

Lokale boekhandel

Lezen is voor kinderen heel belangrijk, zeker nu ze langere tijd thuisonderwijs hebben gehad. De leesvaardigheid van (vooral jongere) kinderen kan achteruit zijn gegaan. Maar ook jongeren lezen veel te weinig, terwijl er ook voor hen hele leuke en spannende boeken te vinden zijn! Wij hebben daarom een paar leuke, lokale boekwinkels gevonden speciaal voor kinderen en jongeren.

Silvester Boek en Spel

In Zoetermeer zit een superleuke lokale boekhandel speciaal voor kinderen en jongeren. Bij Silvester Boek en Spel verkopen ze naast mooie boeken ook leuke spellen. Zeker een reden om even op de website te kijken of even te bellen. Want ze staan voor je klaar om je te adviseren. Wanneer je op zoek bent naar een speciaal cadeau bijvoorbeeld.

In de Wolken

Boekwinkel In de Wolken in Voorburg kan niet wachten om haar deuren weer te openen voor het jonge publiek. Ze hebben een groot assortiment boeken voor kinderen tot en met 14 jaar en leuke uitdagende denkspellen van onder andere Smartgames. Leuke activiteiten zoals voorlezen kunnen nu even niet, maar zodra het weer kan is iedereen welkom!

Alice in Wonderland

Lokale boekhandel

Wat een goede naam voor een kinderboekwinkel! Zo voelde ik me vroeger als kind namelijk wel in de bieb of in de boekhandel. Alice in Wonderland is dé kinderboekenwinkel van Den Haag en als je in de buurt woont brengen ze je bestelling graag langs!

De Toverlantaarn

In Friesland vind je een leuke kinderboekhandel met de naam De Toverlantaarn. De website ziet er al leuk uit, laat staan als je weer naar de winkel zelf mag! tot die tijd moet je het even doen met de webshop, maar daarmee steun je ze wel heel erg!

Andere leuke kinderboekenwinkels

In Amsterdam vind je lokale boekhandel De Kinderboekwinkel. Zij kunnen , als je dat wilt, een handgeschreven kaartje bij je bestelling doen. Kiekeboek in Haarlem is ook superleuk en staat, ook in coronatijd, voor je klaar met advies. Kinderboekwinkel De Geheime Tuin in Rotterdam staat ook voor je klaar! In Utrecht kan je terecht bij Kinderboekwinkel Kakelbont en in het oosten van het land kan je terecht bij de Arnhemse Kinderboekwinkel en bij Meester Mokka in Doetinchem.

Lokale Boekhandels voor volwassenen

Dat lezen een ontspannen werking heeft wisten we allang. Je kan je boeken natuurlijk bestellen via websites zoals Bol.com, maar hoe jammer zou het zijn als jouw lokale boekhandel straks haar deuren moet sluiten. Bestel daarom ook je boeken lokaal!

Over het Water en Scheltema

Lokale boekhandel

In Amsterdam vind je boekhandel Over het Water. Ze werken niet met een vaste catalogus maar vinden het juist leuk om hun klanten te verrassen met bijzondere titels. Neem dus snel een kijkje! En ook boekhandel Scheltema in Amsterdam is een aanrader.

Paagman

Paagman heeft onder andere een filaal in Den Haag (op de gezellige Frederik Hendriklaan) en in Delft. Zij hebben altijd al de mogelijkheid om online te bestellen maar dat is nu nóg belangrijker! Kijk daarom snel op hun website en bestel jouw favorieten. Wij hebben ook een aantal blogs over boeken geschreven en door op de verschillende links te drukken kom je automatisch terecht bij deze lokale boekhandel.

Donner en Libris

Een andere fijne boekwinkel is boekhandel Donner met onder andere een vestiging in Rotterdam. Boekhandel Libris is ook zo’n fijne winkel die je onder andere vindt in Amstelveen en Den Haag.

Engelstalige boekhandels

Lokale boekhandel

Houd je van Engelstalige boeken? Dan zijn The American Book Center in Den Haag, Amsterdam en Amstelveen en Waterstones in Amsterdam echt heerlijk om rond te snuffelen. Ook op hun websites trouwens nu alles even online moet. Ze verzenden door het hele land dus je hoeft niet per se in de buurt te wonen.

We hebben deze blog uit eigen beweging geschreven. Alleen met Paagman hebben wij een affiliatie afspraak.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste blogs, tips en winacties? Volg ons dan op Facebook of word lid van onze nieuwsbrief