Slot Zeist

Geschreven op 17 januari 2022
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Wist je dat er in de regio Utrecht heel veel mooie kastelen te vinden zijn? Visit Utrecht Region heeft ze allemaal in kaart gebracht. Voor jou, als onderdeel van de campagne Kom naar Buiten! Zodat jij een leuke dag uit hebt. En ook al kan je vanwege de laatste Coronamaatregelen nu niet naar binnen, de kasteeltuinen zijn werkelijk prachtig! Zo ook die van Slot Zeist.

Slot Zeist

De geschiedenis van Slot Zeist

Het slot zoals wij het nu kennen is gebouwd door Willem Adriaan van Nassau, de kleinzoon van Maurits van Oranje. De bouw duurde van 1677 tot 1686. Hij liet ook meteen een prachtig Engels landsschapspark aanleggen, dat tegenwoordig nog altijd grotendeels in tact is. In 1924 werd het slot gekocht door de Gemeente Zeist en even daarna flink gerenoveerd. Hierbij is de oude Barokken stijl weer in ere hersteld. Qua uiterlijk verschilt het huidige slot dus niet echt van het oude!

Slot Zeist interieur

Winter Wonderland

Tot 9 januari was het Winter Wonderland in Zeist te bezoeken. Jammer genoeg konden veel activiteiten niet doorgaan, maar de schaatsbaan kon gelukkig wel open blijven omdat dit als buitensportlocatie stond aangemerkt. Hopelijk kan er volgend jaar wel weer helemaal genoten worden van Winter Wonderland!

Slot Zeist van binnen

Slot Zeist vandaag de dag

Tegenwoordig is Slot Zeist een zeer geliefde trouwlocatie. Maar ook voor kunst en cultuur is het slot echt een bezoek waard. Als ze weer open zijn kan je een rondleiding boeken onder begeleiding van een deskundige gids. Of je kan even lekker bijkomen in de gezellige Orangerie met een lekker hapje en drankje. Deze is onlangs helemaal verbouwd.

Jammer genoeg was het slot toen wij aankwamen al gesloten. En een dag later ging alles in lockdown. Deze bovenstaande prachtige binnenfoto’s zijn dan ook van Slot Zeist zelf.


Credits foto’s: Slot Zeist en www.canva.com. Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in samenwerking met Visit Utrecht Region en haar partners. 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox