De leukste openlucht zwembaden

Geschreven op 5 juli 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Open lucht zwembaden uitgelicht

We kunnen er niet meer omheen: het is nu écht zomer! De een vindt het lekkerder dan de ander, maar je verandert er toch niets aan! Hoog tijd om verkoeling op te zoeken! Dat kan bij een van de vele openlucht zwembaden die Nederland rijk is. Wij hebben de leukste openlucht zwembaden voor je op een rij gezet. Vanwege corona zijn er natuurlijk ook tijdens het zwemmen maatregelen. Check bij het zwembad van jouw keuze dus altijd de website.

Tikibad Duinrell in Wassenaar

Ik hoor je al denken: het Tikibad is toch alleen binnen? Nee hoor! Vanaf 29 juni 2019 is het Tikibad uitgebreid met een super leuk vernieuwd openlucht zwembad! Dus ook voor lekker veel buiten zwemplezier kan je in Wassenaar (vlakbij Den Haag) terecht. Mocht het te warm zijn? Dan ga je gewoon lekker naar binnen. Ideaal! Duinrell is sowieso een prima plek om te vertoeven, zelfs als het heel warm is. De bomen zorgen voor beschutting en er zijn diverse verkoelende attracties zoals de Splash! Prima idee voor de zomervakantie!

Open lucht zwembad glijbaan

Zwembad De Vliet in Leiden

Waar het ook prima vertoeven is, is bij Zwembad De Vliet in Leiden. Hier kan je verkoeling vinden in het 50-meter bad, gillen in de 49 meter lange glijbaan of lekker chillen op het gras. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te doen want er is een leuk peuterbad vol leuke attributen. Nog een voordeel: je kan gratis parkeren bij dit zwembad!

Zwembad De Vosse in Hillegom

Vlakbij Leiden, in de Bollenstreek, vind je het grootste openlucht zwembad van de regio, namelijk Zwembad de Vosse. Dit openlucht zwembad is heel goed onderhouden en er is van alles te doen voor jong en oud. Voor kinderen is er ook een speeleiland op de ligweide en er zijn altijd badmeesters aanwezig die een oogje in het zeil houden. Een heel veilig idee dus! Van zwemmen krijg je altijd trek en ook daar is aan gedacht bij dit zwembad. Ook hier kan je je auto gratis parkeren. Ideaal dus!

Open lucht zwembaden vrouw in het water

Badesteinbad in Woerden

Ook in Woerden kan lekker buiten gezwommen worden en wel bij het Badesteinbad. Er is een binnenzwembad, maar buiten kan er ook naar hartenlust gespetterd worden in de waterspeeltuin. Ook is er een minigolf baan, een freerun baan, trampolines en een zandspeelplaats. Super leuk dus voor het hele gezin! En helemaal omheind, dus ook nog eens veilig. Het park is gratis toegankelijk! Let er wel op dat honden, met uitzondering van hulphonden, niet zijn toegestaan.

Poel’s Up in Amstelveen

Voorheen was het drijvende ponton Poel’s Up te vinden in de Amstel, tegenwoordig kan je hier heerlijk zwemmen bij de oever van De Poel in Amstelveen. Dit drijvende openlucht zwembad hoort bij het Fun Center Amstelveen en geeft een mooi uitzicht op het Amsterdamse Bos. Het zwembad bestaat uit vijf aan elkaar geschakelde pontons. Ze zijn uitgerust met een bar, terras, sanitaire voorzieningen en omkleed ruimten. Totale grootte is 500 m² en het bad zelf is 18 x 5 meter. Bij harde wind is Poel’s Up wel gesloten!

Open lucht zwembad vader met twee kinderen

Het Brediusbad in Amsterdam

Dit verwarmde openlucht zwembad in Amsterdam is heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Je kan in het Brediusbad heerlijk vertoeven op warme dagen en het ligt heel rustig en groen. Ook is er voor de lekkere trek vast wel iets te halen in de snackkar. Niet raar opkijken als er ineens mensen zonder kleren rondlopen, want ook die zijn welkom in dit zwembad. De combinatie tussen geklede en niet geklede mensen wordt als prettig en bijzonder ervaren. Dat je het even weet!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en mis niets meer!