Spelen en ravotten op het eiland Tiengemeten

Geschreven op 26 april 2023
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Tiengemeten

Tiengemeten is een eiland in Zuid-Holland onder de rook van Rotterdam. Het eiland behoort toe aan Hoekse Waard en is een waar paradijs voor wandelaars en kinderen, want je kan er geweldig spelen en ravotten. Vooral kinderen die avontuurlijk zijn aangelegd vinden het er fantastisch. Je moet er alleen niet raar van opkijken als je ze heel vies weer terug krijgt.

De Speelnatuur van Tiengemeten

De Speelnatuur van Tiengemeten is nat en kliederig, spannend en avontuurlijk. Ze kunnen er hutten bouwen, klimmen, klauteren en lekker met water spelen. Het water is overal ondiep en wordt lekker snel opgewarmd door de zon. Ideaal dus! Voor kleinere kinderen is een apart speeleiland gemaakt vlakbij het terras, dus terwijl jij aan het genieten bent van de zon kunnen jouw kinderen veilig spelen. De Speelnatuur is onderdeel van Natuurmonumenten en hun Oerrr-concept past helemaal bij Tiengemeten!

Tiengemeten

Echt even een dagje weg

Om op het eiland Tiengemeten te komen moet je met de pond over. Dit geeft je meteen al een vakantiegevoel! Okay, het is niet heel ver van het vaste land, maar toch! Het natuureiland is een oase van rust en daarom kan je er, als je heel stil bent, zelfs zeearenden en bevers spotten! Bij de ingang van de Speelnatuur vind je het landbouwmuseum waar je ook meteen een kijkje kan nemen. En na een flink dagje spelen, rennen en vliegen is het natuurlijk heerlijk om af te sluiten met een lekkere pannenkoek. Maar Tiengemeten is echt niet alleen voor kinderen die willen spelen, maar ook volwassenen vinden het daar heerlijk, want het is echt een wandeleiland!

Tiengemeten

Wandelen op Tiengemeten

Heb je kinderen bij je die zelfs na (of voor) het spelen nog energie voor 10 hebben? Neem ze dan mee voor de Beverwandelroute. Deze route is 3,5 km en daardoor ook voor kinderen prima te doen. Wil je echt meer van het eiland zien en zijn de kinderen er niet bij? Doe dan de wandeling Rond de Wildernis van 10 km. Je komt hierbij onder andere langs ruig moerasland voor een echt eilandgevoel. Volg de blauwe pijltjes en geniet van de mooie wandeling.


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox