Spookhuizen in Nederlandse attractieparken

Geschreven op 30 september 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Spookhuizen Attractieparken

Als je van griezelen houdt heb je vast al eens ons blog Echte spookhuizen in Nederland gelezen. Maar wanneer je minder stoer bent aangelegd, kan je ook een spookhuis in een attractiepark bezoeken. Want die zijn vooral leuk spannend! Check van tevoren wel even de coronaregels van het park!

Spookmuseum in Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet heeft een spookhuis in de vorm van een zogeheten “darkride”. Hierbij zit je in een karretje en wordt je als het ware meegenomen door de attractie. Voor kinderen zeker spannend want er zijn wel schrikeffecten. Mijn zoon heeft (dat is al wel 5 jaar geleden) huilend bij mij op schoot gelegen, maar die is dan ook niet zo dapper. Hierdoor heb ik zelf ook niet zoveel van de attractie meegekregen, ik moet dus snel weer een keer terug.

Spookslot in Julianatoren

Spookhuizen in attractieparken

Ook Julianatoren heeft een spookslot dat vergelijkbaar is met het Spookmuseum van Drievliet. Deze is alleen drie keer zo lang en heeft ook wat meer decoratie. Bovendien zit je in een trein en niet in losse karretjes. Voor dit spookslot geldt, net als bij het Spookmuseum, dat de attractie al wel wat gedateerd is. Er zijn dus niet echt special effects waardoor de attractie niet echt eng is. Wat het dan wel weer geschikt voor kinderen maakt!

Fright Night – Walibi Holland

Rond Halloween kan je in Walibi Holland ieder jaar griezelen voor gevorderden. Het hele park wordt dan omgetoverd in een groot openluchtspookhuis. Natuurlijk kan er ook binnen gegriezeld worden. Tijdens de Fright Nights zijn er maar liefst 4 verschillende spookhuizen te bezoeken. Adviesleeftijd is 16 jaar omdat het voor kinderen die jonger zijn best heftig is. Wil je je dagje griezelen helemaal compleet maken dan kan je zelfs een heel diner bijboeken. Maar het is nog niet helemaal zeker of dat dit jaar ook het geval zal zijn vanwege de Coronamaatregelen, dus hou vooral de website in de gaten!

Nightmare Motel – Bobbejaanland

Nightmare Motel

Net over de grens in België weten ze ook wel hoe je goed kan griezelen. Nightmare Motel in Bobbejaanland is geopend in 2016 en moet je eigenlijk los zien van alle andere attracties. Zo dien je voorafgaand € 5,- entree te betalen, maar dat is het zeker waard! Nightmare Motel is namelijk niet zomaar een attractie maar is meer een soort escape room in combinatie met een klassiek spookhuis. In sommige kamers moet je op zoek gaan naar een sleutel die toegang geeft naar een volgende ruimte. Maar pas op! Want overal proberen echte acteurs je de stuipen op het lijf te jagen!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.