Spookhuizen: The Riddle House, Florida

Geschreven op 12 mei 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Riddle House - via commons.wikipedia CC-BY-SA 3.0 (2)

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, zijn er bijna tot geen uitjes te bezoeken de komende tijd. Maar wij willen jullie wel blij maken met onze blogs. Voordat ik bij OpstapmetLisa kwam werken, had ik een blog over griezelige plekken in de wereld. Ik vind vooral de geschiedenis achter bepaalde huizen en verhalen geweldig! Omdat ons blog over echte spookhuizen in Nederland veel door jullie is gelezen, maken wij nu een serie over spookhuizen in de wereld. Want er wordt wereldwijd overal flink gespookt…

Het huis van de opzichter

Riddle House is gebouwd in 1905 en was bedoeld voor de opzichter van de naastgelegen begraafplaats Woodlawn. Op opzichter hield de begraafplaats netjes en greep grafrovers (die waren in die tijd namelijk nog actief) in de kraag. Opzichter Buck was de eerste opzichter die zijn introk nam in het huis. Hij kwam om tijdens een uit de hand gelopen ruzie in de stad, maar dat had hij zelf niet helemaal in de gaten. Na zijn dood bleef hij dagelijks naar zijn werk gaan, alsof er niets aan de hand was. De paranormale gebeurtenissen zijn deels aan Buck te danken, maar hij was niet de enige die van Riddle House een spookhuis maakte.

Karl Riddle

Riddle House in 1920
Riddle House in 1920

In 1920 kwam stadsmanager Karl Riddle met zijn gezin in het huis wonen. Het werd hierdoor een woonhuis, maar wel een met een speciale functie: de opzichterstaak kreeg je er gratis bij. Karl had zelf niet altijd tijd om een oogje in het zeil te houden, dus nam hij mensen aan die de taak van opzichter op zich namen. Gek genoeg bleef geen van de medewerkers lang. Sommigen verlieten het huis en lieten niets meer van zich horen, terwijl anderen het fatsoen hadden te vertellen wat de reden van hun ontslag was. Elke keer was het bericht hetzelfde: men hoorde stemmen, zag spookverschijningen en men hoorde kettingen over de grond schrapen. Het was er duidelijk niet pluis. Dat had Karl Riddle zelf ook gemerkt. Hij begon de vreemde dingen op te schrijven in een dagboek.

De zelfmoord van Joseph

Eén van de medewerkers in dienst van Karl Riddle was Joseph. Joseph was een vriendelijke man en hij was goed in zijn werk, maar hij had een geheim. Hij zat zo diep in de financiële narigheid dat hij op een dag geen andere oplossing zag om zichzelf van het leven te beroven. Dat deed hij op zolder door zich te verhangen. Hij koos Riddle House als zijn laatste rustplaats omdat hij zoveel van het huis was gaan houden. Zijn geest bleef echter rondhangen in Riddle House en geregeld liet hij merken dat hij er nog was. Met alle gevolgen van dien natuurlijk.

Verhuizen

Het duurde niet lang of het huis kwam helemaal leeg te staan. Het begon zelfs te vervallen en stond op het punt gesloopt te worden. John Riddle, de neef van Karl Riddle, besloot daar een stokje voor te steken. Hij bedacht dat het huis, dat in Eduard Stijl gebouwd was, prima zou gedijen in Yesteryear Village, een soort pretpark waar allemaal historische huizen staan. Het plan werd uitgewerkt en zo kwam het dat het huis voorzichtig in twee stukken werd verdeeld en werd vervoerd naar de andere kant van Florida. Dat gebeurde in 1995 maar of de geesten daar zo blij mee waren?

Agressieve geesten

De geesten in Riddle House waren tot dusver vriendelijk geweest, eng, maar vriendelijk. Nu waren ze echt enorm kwaad. Het gereedschap vloog letterlijk door de ramen en de verschillende ruimten. Een bouwvakker kreeg tijdens het werk een stuk hout op zijn hoofd. Uiteindelijk lukte het om het huis te transporteren, maar omdat de werklui letterlijk wegvluchtten, had het niet veel gescheeld of het was niet gelukt. De rust is nog altijd niet wedergekeerd in Riddle House, ook al zijn de geesten niet meer zo kwaad. Lichten gaan aan en uit en fluisterstemmen galmen nog altijd door dit historische huis. Je kan het dus bezoeken in het Yesteryear park. Er worden ook spooktochten gegeven. Zou jij het huis durven betreden?

Ben je benieuwd naar nog meer griezelverhalen van over de hele wereld? Volgende week hebben we weer een nieuwe spookhuizenblog. Ben je benieuwd naar de vorige spookhuizen? Lees dan de eerder verschenen blogs.