Wat te doen in de voorjaarsvakantie?

Geschreven op 7 februari 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur! Er zijn mensen die lekker met het gezin gaan skiën, maar er zijn ook veel mensen die thuis blijven. Wat kan je dan allemaal gaan doen?

Vaak is het weer nog niet zo best, maar thuis blijven hoeft zeker niet! Wij hebben de leukste tips voor de voorjaarsvakantie voor je. We weten zeker dat jij je niet zult vervelend tijdens deze voorjaarsvakantie.

Bezoek een museum!

Een museum bezoeken met de kinderen is altijd leuk en vaak worden er tijdens vakanties extra leuke dingen georganiseerd. Deze musea zijn ook nog eens overdekt, dus je bent niet afhankelijk van het weer.

Nationaal Instituut Beeld en Geluid

Iedereen die verslaafd is aan beeldschermen mag een bezoek aan het Nationaal Instituut Beeld en Geluid in Hilversum natuurlijk niet overslaan. Ontdek alles over emoji’s, stap in de wereld van de media met de Beeld en Geluid Experience. Word ster voor een dag of maak je eigen film of tv-serie. Voor de mensen van onze generatie is er nostalgie in Paviljoen Kijkbuiskinderen. Voor ieder wat wils dus!

Eye Filmmuseum

Eye filmmuseum We blijven even in de wereld van media met het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Ook hier is van alles te zien en te doen, voor jong en oud.

Voor kinderen is er bijvoorbeeld een Eye Walk videotour, een speurtocht, leuke films en een filmische speeltuin. Je kan er ook leuke workshops volgen.

Nijntje Museum

Een heerlijk dagje uit voor peuters en kleuters is een bezoek aan het Nijntje Museum in Utrecht! Zo kunnen zij er dansen, zingen en springen, genieten van een leuke theatervoorstelling of lekker knutselen. In dit museum loop je als het ware rond in de wereld van Nijntje, vol met kleuren en leuke dingen. De omgeving is heel veilig zodat jouw kindje alles lekker zelf kan gaan ontdekken.

Villa Zebra

Museum en kunstlaboratorium Villa Zebra in Rotterdam daagt kinderen van alle leeftijden uit om artistiek bezig te zijn en buiten de lijntjes te denken. Zo is er voor kinderen van 3 tot en met  6 jaar de permanente tentoonstelling “Zelf!” en storten kinderen van 7 tot en met 12 jaar zich in de Moestuin. Na afloop van een tentoonstelling kan je kind zelf aan de slag tijdens een leuke workshop.

Naturalis Biodiversity Center

Jippie! Het Naturalis is weer geopend voor het publiek! Lange tijd was het museum namelijk gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing. Bezoek de 8 vernieuwde museumzalen (waaronder De Dinotijd, mét Trix!) daarom deze vakantie nog. Let er wel op dat het soms erg druk kan zijn en dat het daarom verstandig is vooraf tickets te reserveren. Mensen met gereserveerde kaarten hebben namelijk voorrang.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke musea om met kinderen te bezoeken. We hebben daar eerder een blog over geschreven.

Bezoek een kasteel!

Een kasteel bezoeken is altijd een avontuur, zeker voor kinderen! Vooral als die kinderen een beetje thuis zijn in de wereld van Harry Potter!

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar in Haarzuilens is altijd de moeite waard om te bezoeken, maar in de voorjaarsvakantie is het er extra leuk! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het kasteel en de omgeving van het kasteel leren kennen door mee te doen aan de parkspeurtocht. Maar ook zonder speurtocht is een bezoek aan Kasteel de Haar een magische belevenis. Maak bijvoorbeeld een lekkere voorjaarswandeling en kom helemaal tot rust.

Het Muiderslot

Het Muiderslot is altijd de moeite waard om te bezoeken, ook met kinderen! Van 15 februari tot en met 1 maart is het Voorjaarsvakantie op het Muiderslot! Kinderen kunnen hier onderzoeken hoe het was om te overwinteren in een kasteel en ze kunnen een eigen schilderij maken in het Atelier op Zolder. De kinderen kunnen ook aanschuiven om een leuk theaterstuk te bekijken.

Wil je graag een kasteel bezoeken in de voorjaarsvakantie en ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan ook even hier

GlowGolf

Als het slecht weer is, is het leuk om minigolf te gaan doen met je kinderen. Vooral Glowgolf is heel spectaculair! Het leuke hieraan is dat je het op verschillende locaties in Nederland kan doen. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen. Glowgolf is leuk omdat het niet al te lang duurt waardoor de concentratie van kinderen erbij blijft. Na afloop kan je nog even lekker wat drinken en/of eten.

Lekker tutten met je dochter

Soms is het ook super leuk om eens een dagje uit te gaan met je dochter! Daar hoort natuurlijk shoppen bij, maar shoppen maakt hongerig. Als je dan toevallig toch al in Rotterdam bent, kan je net zo goed een bezoek brengen aan Ten to Three Bakery. Ze verkopen hier de lekkerste cakepops en cupcakes die je ooit hebt gegeten. Daarnaast is het hele interieur suikerzoet. Daar willen jullie vast wel een kopje thee drinken!

Bezoek een dierentuin

Een dierentuin bezoeken is altijd leuk. Er zijn natuurlijk een hoop grote, bekende dierentuinen in Nederland die prachtig zijn, maar er zijn ook een heleboel wat kleinere dierentuinen die minstens zoveel de moeite waard zijn! We hebben eerder een blog gegeven met de leukste kleine dierentuinen van Nederland.

Spannende Speurtocht

Stad Unique biedt ook leuke uitjes aan met kinderen. En dat in een stad naar keuze! Kies bijvoorbeeld voor Levend Ganzenbord, de Zoo Experience of de Disney Challange! Superleuk! Wil je meer weten over de uitjes met kinderen van Stad Unique? Kijk dan even hier.

Outdoor Escape Game

Escape rooms heb je tegenwoordig ook voor kinderen, maar de Outdoor Escape Game van Outdoor Escape Hoeven is leuk voor het hele gezin! Met deze Escape Game ga je buiten aan de slag met aanwijzingen die je uiteindelijk naar één locatie leiden. Kinderen kunnen ook meehelpen. Het enige wat een beetje mee moet zitten is het weer.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de leukste uitjes en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief