Tips voor leuke uitjes tijdens de zomervakantie

Geschreven op 6 juli 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Leuke uitjes voor Zomervakantie 2021

Hoera! Het is bijna zomervakantie! Om ons heen horen wij heel veel mensen die aangeven dat ze er ook echt aan toe zijn om lekker bij te komen. Wij geven je in dit blog veel verschillende tips voor leuke uitjes tijdens de zomervakantie. Van dagjes uit in eigen land, tips voor uitjes met kinderen en wat je allemaal voor leuke activiteiten kan doen als het regent.

Dagjes uit in eigen land

Blijf je thuis maar wil je wel dagjes uit in eigen land? Daar hebben wij ook tips voor! Zin in een dagje strand? Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke strandtent. Wij hebben eerder een blogserie geschreven met tips voor verschillende strandtenten. Voor actieve mensen, mensen die de rust zoeken, mensen met kleine kinderen, noem maar op! Je vindt al deze blogs in een handig verzamelblog. Wanneer je in Kijkduin naar het strand gaat kan je ook meteen de leukste zomeroutfits (Ibiza en Bohemian style) shoppen! Breeze Boutique heeft namelijk een te gekke pop-up store bij Millers Beach! Zoek je liever de stilte van de natuur op? Dan hebben we voor jou de mooiste Nederlandse natuurgebieden op een rij gezet. Vorig jaar, toen we nog te maken hadden met strenge regels, hebben we een blogserie gemaakt over fietsen en wandelen (en meer) per provincie. Lekker in de buitenlucht plaatsen verkennen die je nog helemaal niet kent. Heerlijk!

Zomervakantie

Zomervakantie met (kleine) kinderen

Heb je kinderen? Dan zijn die heel lang vrij. Als je niet weggaat, kan het best lastig zijn ze te vermaken. Ook daar hebben we tips voor! In het blog leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie vind je er alvast een heleboel. Nog meer inspiratie vind je in het blog over de leukste uitjes met kleine kinderen. Ook hebben we eerder gekeken naar de leukste speeltuinen in Nederland. En ben je op zoek naar een combinatie van wandelen en spelen? Dan vind je hier verschillende leuke tips. Of bezoek een kleine dierentuin of een gezellig pretpark! Kastelen spreken altijd wel tot de verbeelding en de vakantieperiode organiseren kastelen vaak leuke speurtochten of andere activiteiten. Dit zijn onze favoriete Nederlandse kastelen. En wil je iets ondernemen met wat oudere kinderen? Dan hebben we hier ook tips voor! Een zwembad in de buitenlucht bezoeken is natuurlijk leuk voor jong en oud!

regen in de zomer

Oh nee! Het regent!

Tja, dit blijft Nederland. We zijn nu eenmaal niet gezegend met een stabiel klimaat. De ene dag vallen de mussen van het dak en de andere dag kan je je regenlaarzen aan. Maar ook dan kan je je met de kinderen prima vermaken. Er zijn namelijk heel veel leuke musea in Nederland. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Ripley’s Believe it or Not! of het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Maar ook de Gevangenpoort in Den Haag is helemaal vernieuwd. En ben je wel eens in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg geweest? Dat is echt een aanrader voor het hele gezin! Ze bieden volop leuke zomervakantieactiviteiten waaronder zelf rijden in een stoere mini-tank! Wil je liever thuisblijven? Dat kan natuurlijk ook! Heb je kinderen die graag knutselen? Misschien heb je dan wat aan onze tips. Of speel een leuk spelletje met elkaar. Wil je wat extra uitdaging? Dan kan je ook een escape game spelen. Die heb je zowel offline als online.

Nog meer tips voor de zomervakantie

Mocht je na al deze tips nog steeds op zoek zijn naar inspiratie? Kijk dan regelmatig in onze kalender. We zijn deze lekker aan het vullen met allemaal leuke uitjes en evenementen die weer kunnen!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog hebben we uit eigen beweging geschreven. Er worden ook enkele van onze partners in genoemd. Volg ons voor nog meer tips via Facebook en Instagram. En wil je daarnaast kans maken op leuke prijzen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!