Verken Zeeland vanaf het water

Geschreven op 17 mei 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Yf Persoon
Yf
Zeeland vanaf het water

Onze gastblogster Yf is graag op het water. Ze een trotse eigenaar van een eigen boot waarmee ze er met haar gezin het liefst zo veel mogelijk op uit trekt. Zeeland is een van haar favoriete provincies om vanaf het water te verkennen. Maar ook op het land zijn er volgens Yf heel veel leuke en mooie plekken in Zeeland te vinden. In dit blog zoomt ze in op een aantal van haar favoriete vaarroutes en plekken.

Vanuit de Volkeraksluizen naar het Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is een paradijs voor duikers. Hier kan je krabben, zeeanemonen en scheepswrakken ontdekken. Bij binnenkomst kom je langs prachtige jachthavens zoals Jachthaven Bruinisse en Marina Port Zélande. Beide zijn kindvriendelijk en perfect voor een gezinsuitje. Jachthaven Marina Port Zélande ligt bovendien dichtbij het strand van Brouwersdam en het vakantiepark van Center Parcs, een uitstekende basis voor fietsen, surfen en meer.

Grevelngenmeer

Vrije aanlegplaatsen

Op de eilandjes in het Grevelingenmeer zijn er vrije aanlegplaatsen, waarvoor je een kaart nodig hebt: €24,45 voor 7 dagen of €95,70 voor het hele seizoen. Dit biedt de mogelijkheid om te genieten van de rust en de natuur.

Van het Grevelingenmeer naar Colijnsplaat en Veerse Meer

Bij Colijnsplaat kan je met een beetje geluk zeehondjes spotten. Na de sluis bereik je het Veerse Meer, met als eerste stop Jachthaven Delta Marina. Deze kindvriendelijke haven biedt een zwembad en veel animatie.

Veere, een pittoresk stadje aan het Veerse Meer, is een must-see. Met gezellige restaurants, terrasjes en volop watersportmogelijkheden voor kinderen, zoals zeilen, surfen en kanoën, is het de perfecte plek voor een familie-uitje. De kleine eilandjes in het Veerse Meer zijn ideaal voor een dagje aanleggen en genieten van de natuur.

Veere

Via het kanaal door Walcheren naar Middelburg

Middelburg is een bruisende stad waar je geweldig kan winkelen, eten en genieten van de terrasjes. Voor de allerkleinsten kan je naar Mini Mudi. Dit is een overdekte speeltuin met attracties en kleine replica’s van gebouwen. Abdijtoren de Lange Jan is ook zeker de moeite waard en een echte chocolade liefhebber mag zeker Sjakie’s Chocolade Museum niet overslaan!

Middelburg

Van het Veerse Meer naar Kamperland

Na het Veerse Meer vaar je door naar Kamperland, waar je Roompot Marina vindt. Deze kindvriendelijke jachthaven biedt veel animatie en een zwembad, ideaal voor gezinnen.

Zeeland biedt heel veel moois vanaf het water. Van duiken in het Grevelingenmeer tot zeehonden spotten bij Colijnsplaat, en van de historische charme van Veere tot het bruisende Middelburg. Dus regel een boot, spring aan boord en verken Zeeland op jouw manier.

Veel vaarplezier!

Yf


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox