Vliegtuigen spotten in AvioDrome

Geschreven op 17 maart 2016
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Ingang Aviodrome

Kinderen weten zichzelf al snel te vermaken. Zeker als er klim- en klauterattributen aanwezig zijn. Of het nou een klimrek is of hun eigen vader of moeder. Ze klimmen graag  en het liefst zo vaak mogelijk. Soms ben ik er wel een beetje klaar mee om maar weer mee te gaan naar de (binnen) speeltuin om alleen maar toezicht te houden terwijl zij spelen. Dus zijn wij weer eens op zoek gegaan naar een uitje dat zowel voor de kinderen heel erg leuk is, maar ook voor ons ‘grote mensen’.

Dit keer hebben we vliegtuigmuseum Aviodrome ontdekt en dat is zeker een aanrader voor jong en oud!

Vliegtuigen, vliegtuigen en nog meer vliegtuigen

Bij Aviodrome ligt de focus op vliegtuigen. Maar dan wel in alle soorten, maten en vormen.

Wanneer je binnenkomt bevind je je gelijk in de centrale hal. Hier is het restaurant en een speelruimte voor de kinderen waarin ze zichzelf als soort van levende bagage door een bagagebandtraject kunnen verplaatsen. Dus lekker klimmen, klauteren en glijden.

AviodromeEen reis door de geschiedenis met echte vliegtuigen

Direct aan deze hal bevind zich het museum. Hier wordt je door de geschiedenis van het vliegtuig geleid. Vanaf het ontstaan van het vliegtuig, de ontwikkelingen in de jaren, de vormen van gebruik, de ruimtevaart, tot aan het hedendaagse commerciële gebruik met herkenbare maatschappijen als MartinAir en KLM.

Buitenactiviteiten voor de kinderen en grote vliegtuigen voor ons

Als je het museum door bent, is er nog een heel buitengedeelte. Hier vind je ook voor de kinderen een hoop speelmogelijkheden. Een kleine speeltuin, maar ook kleine vliegtuigjes waar ze zelf mee rond kunnen rijden en een vliegtuig-monorail. Maar je vind hier ook voor jezelf een hoop interessante zaken. Je kan door de Boeing 747 lopen, verschillende straaljagers en andere (militaire) vliegtuigen. Ook kan je op de naastgelegen landingsbaan verschillende vliegtuigjes zien opstijgen en landen én kan je zelf een vlucht ervaren in een simulator die je een aantal minuten zelf laat vliegen.

AviodromeEen leuk dagje uit voor het hele gezin!

Onze kinderen hebben zich erg vermaakt. Uiteraard vooral in de op hun gerichte speeltoestellen, maar ook omdat ze overal tussen mochten rondsnuffelen, in ieder vliegtuig mochten klimmen en overal aan mochten zitten, terwijl wij ons wat meer verdiepte in de achtergrondverhalen van het ontstaan en ontwikkelingen van de luchtvaart.

Zeker een aanrader om eens te bezoeken, met of zonder kinderen!

Heb jij ook een leuke tip voor een dagje uit waar het hele gezin wat aan heeft? Laat het ons weten in de reactie op deze blog.

Wie weet gaan wij dan ook op verkenning uit en help je ons én onze lezers aan nieuwe inspiratie!

Tot snel,

Ester