Tips voor een goed voorbereide zomervakantie

Geschreven op 23 juli 0201
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Bereid je voor op de zomer uitgelicht

Het is zomervakantie! Velen van ons vertrekken richting de zuidelijke zon. Lekker flaneren op de boulevard, neerstrijken op een terrasje of met je voeten in het verkoelende water hangen. Maar er zijn er genoeg die vakantie vieren in eigen land. Er zijn genoeg leuke dagjes uit in eigen land. Kortom, uiteindelijk vult iedereen de zomervakantie op haar eigen manier in. Wij zijn op zoek gegaan naar leuke tips om jouw zomervakantie zo relax mogelijk te maken!

Op vakantie met vriendinnen

met vriendinnen op vakantieGa je met vriendinnen op zomervakantie? Dan is de vakantie voorpret niet alleen leuk maar ook heel nuttig! Want waar zitten de leukste winkeltjes om helemaal los te gaan op het shoppen? Bij welke restaurants kan je het lekkerste eten? Waar moet je zijn voor de beste cocktails? En op welke stranden kijk je jouw ogen uit naar de mooiste en hipste mannen om lekker je fantasie op los te kunnen laten gaan?

Als jullie van tevoren bedenken wat jullie leuk vinden, kom je tijdens de zomervakantie niet voor onverwachte verrassingen te staan. Want hoe groot is de teleurstelling als de een lekker op stap wil en tot in de late uurtjes dansen, terwijl de ander het liefst bij de eigen accommodatie blijft met een goed boek.

Op vakantie met het gezin

Ook als je met je eigen gezin op vakantie gaat, kunnen er uitdagingen zijn om het iedereen naar de zin te maken. Heb je kleine kinderen? Dan ben je vaak veroordeeld tot hangen aan de kant van het kinderzwembadje en ben je gebonden aan middagdutjes. Met tieners is er vaak strijd omdat ze liever aan het strand of het zwembad chillen dan met hun ouders dat enige stadje te bezichtigen. Maak hierover dan ook van te voren al goede afspraken met elkaar zodat iedereen van te voren weet wanneer zij hun zin krijgen en wanneer er een beetje water bij de wij gedaan moet worden.

vakantie op het strandZo heb ik dezelfde uitdaging met mijn gezin. Mijn man wil graag naar het strand, de kinderen hangen liever bij het zwembad en ik? Ik flaneer graag op de boulevard, neus graag rond in kledingwinkeltjes om tussendoor neer te vlijen op een terrasje voor een lekker drankje. Dus in de ochtend start onze dag op het strand, verplaatsten wij ons voor de lunch naar een leuk terrasje en eindigen we de dag bij het zwembad. En om de dag gaan we op pad om een nieuw plekje te ontdekken in de omgeving van onze accommodatie.

Dagjes uit vanuit huis

Als wij aan zomervakantie denken, is vaak het eerste wat bij ons opkomt een ver, zonovergoten land waar alles mooi en lekker is. Maar hoe fijn is het om je vakantie gewoon lekker vanuit je eigen huis te beleven. Niet met je wc-rol onder je arm naar het sanitair gebouw, geen krappe kledingkast in je hotelkamer en jouw eigen vertrouwde douche waar wél altijd warm water uitkomt met de juiste waterdruk. En het belangrijkste, je eigen vertrouwde bed.

achtbaanVervolgens kan je vanuit dit fijne huis regelmatig een gezellig dagje op stap gaan. Naar het strand bijvoorbeeld! Want aan de Nederlandse kust is het heerlijk vertoeven bij de leukste strandtenten. Of een dagje de stad in om te struinen en te shoppen. Er zijn leuke steden genoeg in Nederland. Ga er ook eens een dagje op uit in de natuur! Ga bijvoorbeeld naar een bos, park of natuurgebied. Nederland zit vol met groen en mooie plekjes. Om dit natuurlijk voor je kinderen af te wisselen met een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit voor kinderen.

De perfecte vakantielook

En wat draag je dan tijdens de vakantie? Uiteraard is dat volledig afhankelijk van waar je bent en wat je precies gaat doen. Ga je de jungle in of op doe-vakantie? Dan moet jouw outfit natuurlijk vooral praktisch zijn. Op het strand loop je het liefst in je badkleding met hooguit een pareo om je middel geslagen. Maar tijdens het shoppen of op het terras wil je er natuurlijk op je allerbest uitzien. Zoek je tips hoe jij je in de perfecte vakantie outfit kan hijsen? Lees dan onze blogs over de accessoirewinkels voor de beste terraslook, De kledingwinkel voor een complete outfit en vindt de beste outfits in je eigen kledingkast met een garderobecheck.

bikini look

De juiste zwemkleding

Onze gastblogger Barbara heeft een blog geschreven over zwemkleding. Want welke zwemkleding hoort bij welk figuur? Je lees het allemaal op haar blog. Scroll daarvoor wel eventjes naar onderen, maar haar andere blogs zijn ook zeker de moeite waard om te lezen!

Heb jij nog tips hoe je je goed kan voorbereiden op de vakantie? Laat het ons weten op onderstaand reactieveld!