Wat te doen in mei

Geschreven op 22 april 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wat te doen in mei

In mei leggen alle vogels een ei, én gaan veel mensen op stap in eigen land! Daarom hebben we ook deze maand weer een leuke selectie tips voor je! Dus, ga er lekker op uit deze maand en laat je verwonderen door al het moois en leuks dat ons eigen land te bieden heeft.

Wat te doen in Mei

Urban Walk Den Haag

Houd je van wandelen? Dan is de Urban Walk Den Haag misschien iets voor jou! Deze leuke stadswandeling brengt je onder andere langs locaties waar je normaal niet zo snel naar binnen kan gaan zoals Amare en Pathé Buitenhof. Ontdek de stad met een korte route van 10 tot 12 km of een lange route van 18 tot 20 km. Wil je meewandelen? Schrijf je dan vandaag nog in!

De Grote Illusie in Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem is altijd leuk om te bezoeken: Verwonder je over de prachtige fossielen, de mineralen, de instrumenten uit de 18de en 19 de eeuw en de kunst die Pieter Teyler van der Hulst in zijn leven verzamelde. Naast het museum is het voormalige woonhuis van deze steenrijke textielhandelaar en bankier (en ook te bezoeken!). Tot en met 1 september is het extra leuk in Teylers Museum vanwege De Grote Illusie! Ik bezocht deze tentoonstelling zelf en heb ervan genoten!

Wat te doen in mei

Bunkerdag

Op zaterdag 25 mei is het weer Bunkerdag! Op deze dag zijn de bunkers langs de Atlantikwal geopend voor het publiek tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Uniek: want normaal zijn bunkers niet toegankelijk. Onder leiding van een gids leer je van alles over de functie van de bunkers, wie ze gebouwd hebben en nog veel meer interessante weetjes. Leuk voor jong en oud! Kijk op de website voor alle bunkers die meedoen en alle activiteiten.

Wat te doen in mei

This is Michael in Ahoy Rotterdam

Op 25 mei wordt de legendarische King of Pop geëerd met een ode aan zijn beste hits in Ahoy Rotterdam. Het is dit jaar alweer 15 jaar geleden dan Michael Jackson overleed, en met This is Michael worden al zijn hits weer tot leven gebracht. En wil je voor je concert nog even een lekker hapje eten? Laat je dan inspireren door ons blog vol met restauranttips in de buurt van Ahoy.

Wat te doen in mei

The Beatles Revival in Ahoy Rotterdam

En fans van de Britse popgroep The Beatles opgelet: op 26 mei is er een The Beatles Revival in Ahoy Rotterdam! In dit concert word je meegenomen op een muzikale reis terug in de tijd van Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison. En voor wie daarna een lekker hapje wil eten hebben we ook tips in ons blog over uit eten in de buurt van Ahoy Rotterdam.

Wat te doen in mei

Italië Evenement bij Kasteel de Haar

Hét Italiaanse zomerfeest, het Italië Evenement, barst weer los op 31 mei, 1 en 2 juni. Ook dit jaar wordt dit leuke, gezellige en lekkere evenement gehouden op het terrein rondom Kasteel de Haar in Haarzuilens. Er zijn leuke optredens en proeverijen, informatie over Italië en nog veel meer!

Wat te doen in mei

Foodtruck Festival Trek

Hey foodie! Ben je klaar voor een nieuw foodtruck seizoen? Wat dacht je bijvoorbeeld van Festival Trek, met lekker eten, drinken, muziek, theater en volop gezelligheid? In mei kan je in verschillende steden genieten van al dit lekkers. Van 9 tot en met 12 mei staat het festival in Rotterdam, van 16 tot en met 20 mei in Utrecht, van 23 tot en met 26 mei in Maastricht en als klap op de vuurpijl ook nog eens in Nijmegen op 31 mei, 1 & 2 juni! Toegang is gratis!


Foto’s: www.canva.com, OpstapmetLisa, Ahoy Rotterdam, Facebookpagina Urban Walk Den Haag en Facebookpagina Bunkerdag

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox