Watertanden bij chocolaterie Le Cacao

Geschreven op 29 maart 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Le Cacao uitgelicht

Mijn beste en vooral oudste vriendin (we kennen elkaar al 36 jaar!) werd begin van de maand 40 en dat moest natuurlijk gevierd worden! Ze besloot het niet thuis te vieren, maar bij chocolaterie Le Cacao in Wateringen. Daar stond ons een lekkere high tea te wachten.

Chocolaterie Le Cacao

Le Cacao is een klein zaakje op het Plein in Wateringen. Ik was er nog nooit geweest. Sterker nog, ik wist niet eens dat deze winkel er zat! Altijd leuk zo’n nieuwe ontdekking. Het centrum (of moet ik dorpskern zeggen?) van Wateringen is heel gezellig. Er zijn leuke winkels te vinden en de sfeer is er gezellig.

Le Cacao zit tegenover het oude stadhuis en dat is echt een blikvanger. Deze winkel is een echte ambachtelijke chocolaterie. De chocoladegeur komt je helemaal tegemoet wanneer je de deur naar binnen toe open doet. Je begint er spontaan van te watertanden.

Le Cacao foto groep

Klein maar fijn

We waren in totaal met tien vrouwen en dat was wel even passen en meten. De winkel is namelijk niet heel groot. Maar toen iedereen eenmaal zat, was het ook prima. Naast allerlei soorten chocola hebben ze ook een heleboel keuze in losse thee. Een aantal soorten kregen wij op tafel voor bij de high tea, maar we mochten ook in de kast andere smaken uitzoeken als we die liever zouden willen.

Eerst de hartige hapjes

Van al die chocolade geuren had iedereen natuurlijk trek gekregen in chocola, maar we moesten nog even wachten. Eerst kwamen de hartige hapjes namelijk op tafel. Er waren verschillende belegde broodjes, sandwiches en een quiche. Iemand bij ons aan tafel was vegetarisch en daar werd ook rekening mee gehouden. Alles smaakte erg lekker. Intussen kwamen er ook gewone klanten van de winkel binnen.

Sommigen gingen weg met prachtig ingepakte cadeaus. Dus ook echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een origineel cadeau!

Le Cacao hartig

Eindelijk! De zoete hapjes!

Ik ben een echte zoetekauw en hoewel er voor de komende vakantie wel een paar pondjes vanaf mogen, laat ik dit niet aan mijn neus voorbij gaan. Het zag er allemaal heerlijk uit. Zo waren er macarons, bonbons, zelfgemaakte nougat en chocolade-frambozentaart. In combinatie met de thee (de favoriet was de groene pink lady thee) smaakte het allemaal heerlijk. Achter de toonbank is de chocolade werkplaats en daar werd hard gewekt door de dames. Superleuk om te zien.

Le Cacao Zoet

Nog even rondneuzen

Na de zoetigheid en nog een heleboel kopjes thee was het tijd om op te staan. Wel hebben we allemaal nog even goed rondgekeken in de winkel, want er was een hele chocoladewand. Vol paaseieren natuurlijk, want dit is daar helemaal de periode voor. We hebben echt genoten van de high tea.

Zeker een aanrader voor iedere chocoladeliefhebber!

Le Cacao chocolade heaven