Escapegame La Casa de Papel – ervaringen van de deelnemers: Marianne

Geschreven op 13 oktober 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Eind augustus waren wij met een aantal van onze lezers uitgenodigd bij Escaperoom TIME in Utrecht voor de spannende escapegame La Casa de Papel! Nu zijn wij bij OpstapmetLisa groot fan van deze Netflix serie die inmiddels al aan haar 5e seizoen toe is en zitten wij lekker in het verhaal. Een aantal van onze gasten was nog niet bekend met deze serie, dus gingen zij volledig blanco het spel in.

In deze blogserie laten wij steeds een van de deelnemers aan het woord om te vertellen hoe zij deze escape game hebben ervaren waarin je met een combinatie van én een kamer én een complete VR omgeving op zoek moet naar codes en tips om uiteindelijk de kluis te kraken.

Deze keer lees je de beleving van Marianne.

Wat waren de verwachtingen van Marianne vooraf?

Marianne: “Ik heb eerder een escaperoom spel gespeeld waardoor ik van tevoren dacht dat de La Casa de Papel escape meer op de traditionele escape was gebaseerd, dus echt ontsnappen. Wat je uiteindelijk wel doet, maar ieder in zijn eigen virtuele wereld. Van de VR omgeving als toevoeging aan het spel had ik niet echt een duidelijk beeld. Maar dat is echt heel knap gedaan.”

Wat vond Marianne van het spel?

“Ik vond het een verrassende escape met thema La Casa de Papel. Je hoeft geen Netflix junkie te zijn van deze serie om in het spel te worden meegenomen. De intro alleen al is heel gaaf en de sfeer die je inademt van de gehele ruimte van La Casa de Papel ook. De VR wereld werkt heel sterk samen met de echte wereld, waar alles met elkaar in verband staat.

Wat ook heel leuk van deze escape is dat je rechtstreeks de competitie aangaat met een ander team. De verschillende teams zitten namelijk in dezelfde ruimte, (die overigens groot genoeg is om voldoende afstand van elkaar te houden én van de spelleider, die ook in de ruimte is en een oogje in het zeil houdt). Je voelt de hete adem in je nek.

coronaproof groepsuitje

De aanwezigheid van de spelleider is ook zeker van toegevoegde waarde. Hij zorgde ervoor dat de competitie hoog bleef en ondersteunde ons om met de VR wereld om te gaan. Een aanrader is overigens ook om het hele team de VR wereld in te laten gaan, want dat is heel mooi gedaan en moet iedereen op zijn minst hebben gezien. We zijn bijna 2 uur bezig geweest en de tijd vloog om.

Verder goed welkom, top uitleg en fijne locatie waar je voor de deur kunt parkeren!”

Voor herhaling vatbaar!

Groetjes Marianne