Een weekendje weg in Wit Huisje Zeeland

Geschreven op 15 juni 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wit Huisje uitgelicht

Heb je wel eens van het Zeeuwse dorp Turkeye gehoord? Nee? Nou ik tot voor kort ook niet, maar ik ga er zeker nog eens naar terug! Waarom? Door mijn weekendje weg in Wit Huisje!

Turkeye

Het piepkleine dorpje Turkeye ligt in de provincie Zeeland. In Zeeuws Vlaanderen om precies te zijn. Er staan 22 woningen in totaal en dat is het. Dus geen supermarkt, kroeg of kerk. Het ligt midden tussen de groene weilanden dus je komt er helemaal tot rust. Iske Geertman verhuurt in dit dorp maar liefst twee schattige huisjes via airbnb, namelijk Lief Huisje en Wit Huisje. Hier kan je écht bijzonder overnachten. Ik verbleef in Wit Huisje en het was fantastisch.

Wit Huisje

Het contact met Iske verliep meteen al heel prettig. Ik heb verder nog geen ervaringen met airbnb dus ik had een aantal vragen gemaild. Ik had binnen een uur al antwoord! We gingen dus vol verwachting en met heel veel zin naar Zeeland. Toen we aankwamen bij Turkeye reden we er eerst per ongeluk aan voorbij. Dat was natuurlijk al hilarisch. Maar toen we eenmaal voor de plaats van bestemming stonden waren we op slag verliefd. Wat een schattig huisje, wat een lief straatje en wat een heerlijke, rustige omgeving!

Wit Huisje Zeeland

Zo schattig!

Echt alles aan Wit Huisje is schattig! Het is relatief klein, maar alles, werkelijk alles is aanwezig. Het eerste wat je ziet als je binnen komt is de keuken. Je stapt eigenlijk een beetje het verleden binnen, maar wel zodanig modern dat het in alle gemakken is voorzien. Op de keukentafel lag het gastenboek al opengeslagen op ons te wachten. Iske had er zelfs een persoonlijk bericht in gezet! Wat een service! De badkamer is volledig gerenoveerd en heel licht. De tuinkamer is zo gezellig dat we ons er al helemaal zagen zitten met een goed boek. De tuin is heerlijk wild en er zijn overal zitjes waardoor je de zon kan volgen. Ook staat er een prachtige witte boom in bloei waarvan de bloemen heerlijk ruiken. De slaapkamer is te bereiken via een trap. De trap kraakt een beetje, maar dat geeft juist karakter aan het huisje. Er is zelfs een studeerkamertje. Die hebben wij even gebombardeerd tot slaapkamer van onze achtjarige zoon. In principe is het huisje alleen geschikt voor twee personen, maar Iske was zo lief dat we onze zoon mee mochten nemen.

Poes Homie

Nadat we een rondje door het huisje hadden gemaakt werden we beneden opgewacht door luid gemiauw. Voor de deur stond Homie, de buurpoes. Toen we de deur open deden was het wel duidelijk dat Homie vaker in Wit Huisje kwam. Hij wist ook precies waar de brokjes te vinden waren! Homie was tijdens de eerste ontmoeting nog een beetje angstig, maar dat duurde niet lang., De volgende dag verwelkomde hij ons zelfs thuis toen we terugkwamen uit Brugge en liep voor ons uit naar Wit Huisje. Wat een slimme kat! Zoonlief was natuurlijk helemaal verliefd op Homie. De tranen vloeiden dan ook rijkelijk toen we, op zondag, weer naar huis gingen.

Tuin van Wit Huisje Zeeland

Enorm veel te doen

Turkeye is een fantastische uitvalsbasis voor een weekendje Zeeland. Alles is in de buurt! De zee en het strand zijn vlakbij en ook België is snel aan te rijden. We hebben dan vreselijk veel dingen gedaan! Maar dat is teveel voor in deze blog, dus hou de site in de gaten! We hebben er weer een lievelingsprovincie bij voor een weekendje weg!