5 x Leuke voornemens voor 2024

Geschreven op 19 december 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Het is 2024! Het nieuwe jaar is altijd voor veel mensen hét moment om goede voornemens te maken. Maar eerlijk is eerlijk: hoeveel mensen ken jij die hun goede voornemens hebben volgehouden? Juist, niet zoveel dus. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Nou, omdat ze zichzelf iets onthouden waar ze altijd veel plezier in hebben gehad. Lekker eten bijvoorbeeld, een wijntje op z’n tijd of lekker flink shoppen. Wij hebben tips voor Leuke Voornemens die iedereen wél kan volhouden!

Leuke voornemens

Meer bewegen in het nieuwe jaar

Veel mensen gaan het jaar enthousiast van start met een duur sportschoolsbonnement. In januari gaan ze drie keer in de week, in februari nog maar twee keer en in maart gaan ze nog maar af en toe. Het gaat hier vaak mis omdat de persoon in kwestie eigenlijk helemaal niet zo van sporten houdt. Vraag jezelf dus eerst eerlijk af of sporten in de sportschool wat voor jou is. Misschien kan je betere alternatieven bedenken die je wél lang vol kan houden. Leuke voornemens dus! Ben je graag in de buitenlucht? Ga dan lekker buiten sporten. En begin nou niet meteen met het trainen voor een marathon. Pak eerst eens de fiets naar je werk of ga wandelen met een vriendin. Of maak je hoofd leeg op het strand of in het bos. Wedden dat dat wél leuk is?

Leuke voornemens

Afvallen door minder te eten

Houd je van lekker eten en kokkerellen? Denk je dan echt dat minder eten als goed voornemen voor je gaat werken? Het antwoord daarop is hoogstwaarschijnlijk “nee”. Je kan veel beter gezónder gaan eten en kokkerellen. Doe de frituur de deur uit en koop een airfryer. Vervang vlees eens voor een vleesvervanger en voeg meer groenten toe aan je maaltijd. Pak een appel of een ander stuk fruit als je tussendoor trek hebt of neem een handje noten als snack. Door bewuster te eten val je vanzelf af. En drink ook meer water. Niet dol op water? Voeg dan wat limoen, citroen of munt aan je water toe. Dan smaakt het meteen al veel lekkerder!

Leuke voornemens

Minder geld uitgeven

Een ander veelgehoord goed voornemen is dat mensen minder geld willen uitgeven aan bijvoorbeeld kleding. Op zich een prima voornemen, maar geen leuk voornemen. Want wie houdt er nou niet van shoppen? Helemaal geen geld meer uitgeven aan leuke dingen is niet vol te houden voor de shopaholics onder ons, maar je zou wel een maandbudget met jezelf kunnen afspreken. Of je gaat eens shoppen bij dat leuke vintage winkeltje om de hoek. Wie weet kom je wel heel leuke aanwinsten tegen voor een fractie van de oude prijs. Ook leuk: shop eens in je eigen kledingkast. Wie weet zie je ineens nieuwe combinaties die je een heel nieuwe look geven!

Leuke voornemens

Dry January?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: dry January. Mensen die meedoen aan deze “trend” drinken in januari geen druppel alcohol. Maar wat nou als je eigenlijk wel blij wordt van je wijntje? Dan wordt januari een heel lange maand. We weten allemaal dat alcohol niet goed voor je is, maar een glaasje wijn in het weekend staat ook voor gezelligheid. Beperk je alcohol-inname in 2024 tot alleen dat wijntje in het weekend of bij speciale gelegenheden. Dan blijft je wijntje ook bijzonder en zal je er nóg meer van genieten!

Leuke voornemens

Me time: één van de belangrijkste leuke voornemens

En nu is het tijd voor het belangrijkste leuke voornemen: meer tijd nemen voor jezelf. Wat nou als je voor 2024 eens leuke voornemens gaat bedenken die te maken hebben met je welzijn? Niet door keihard te gaan sporten, maar door iets leuks te gaan doen. Doe iets creatiefs, lees een fijn boek, luister naar je favoriete muziek of binge je lievelingsserie. Of begin een cursus waarmee je altijd al had willen beginnen. Of spreek weer eens af met die vriendin die je door alle drukte alweer veel te lang niet hebt gesproken. Wedden dat dat goed voelt?


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox