Autopuzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies

Geschreven op 23 december 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Autopuzzeltocht uitgelicht

Wist je dat er in de regio Utrecht allemaal leuke dingen te doen zijn in de winter? Wat dacht je bijvoorbeeld van een autopuzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies! OpstapmetLisa heeft de puzzeltocht mogen uitproberen en het is absoluut een aanrader! Kom naar Buiten!

Autopuzzeltocht van Gorinchem naar Vianen

Toen we van Vrijstad Vianen, onderdeel van Visit Utrecht Region de vraag kregen of wij een autopuzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies wilden doen, hadden we er meteen zin in. Dit is echt een uitje voor de fans van OpstapmetLisa! Je kan het met het hele gezin doen, het is avontuurlijk, leuk en ook nog eens Coronaproof! Vooraf ontvingen we een heel pakket aan informatie met daarin de route, een autobingokaart en natuurlijk de vragen. Op 18 december gingen we op pad. Helaas zat het weer een beetje tegen want het was behoorlijk mistig. Maar dat maakte de route misschien nog wel spannender!

Autospeurtocht drieluik

Even helemaal weg in eigen land

Voor ons was deze regio helemaal nieuw. Dus het voelde echt alsof we even helemaal weg waren. Het startpunt van de reis was parkeerplaats Bagijnenwal in Gorinchem waar we meteen al een prachtige molen tegenkwamen. Vooraf is het handig om de papieren even door te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het raadzaam om klein geld mee te nemen aangezien je tijdens de puzzeltocht een stukje met de veerpont gaat. Doe je de autopuzzeltocht met kinderen? Download dan van tevoren alvast het diploma.

Fort autopuzzeltocht

Langs de oude forten

Tijdens de autopuzzeltocht kom je langs verschillende Hollandse forten. Dit zijn heel spektaculaire bouwwerken! Zo kwamen wij langs Fort Vuren, Fort bij Asperen en Fort Everdingen. Die laatste heeft een eigen bierbrouwerij. Deze forten zijn ook te bezoeken, maar helaas nu even niet ivm Corona. Hopelijk kan dat na 14 januari wel weer. In principe hoef je tijdens de autopuzzeltocht niet de auto uit, dus dat is bij slecht weer perfect. Maar de omgeving en de forten zijn wel de moeite waard om op de gevoelige plaat vast te leggen. Neem daarom lekker de tijd wanneer je deze tocht doet. Dan kan je ook nog even een koffiestop doen (als dat weer mag).

Fort Everdingen autospeurtocht

Navigeren en puzzelen

Navigeren en puzzelen tegelijk is echt wel een uitdaging! Doe het daarom rustig aan en zet de auto af en toe stil zodat je rustig kan kijken. Laat vooral de kinderen het werk doen! Je komt op de route allemaal smalle dijkweggetjes tegen dus houd daar wel rekening mee. De autopuzzelrit van Puzzeluitje is echt een aanrader in deze periode, zeker omdat veel andere activiteiten nu niet door kunnen gaan! De kosten voor deze tocht liggen tussen de € 19,50 en € 22,-.

Onze ervaring

Wat een leuke activiteit was dit! We hebben genoten van de omgeving, de forten en vooral ook elkaar want we reden een paar keer verkeerd en dat was hilarisch. Het is wel leuker om de autopuzzeltocht te doen bij wat beter weer wannt dan zie je net even wat meer van het landschap.


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen met dank aan Visit Utrecht Region en Vrijstad Vianen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.