Ook onze favoriete locaties zijn duurzaam!

Geschreven op 3 februari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
goed bezig

We hebben al meerdere blogs geschreven met het thema “duurzaamheid”. Dit is, zeker de laatste tijd, heel belangrijk aan het worden. We kunnen hierin allemaal ons steentje bijdragen. Maar wat doen onze favoriete locaties eigenlijk om duurzaam te worden? Je leest het in dit blog!

Korzo Theater

Eindelijk! Korzo Theater in Den Haag mag weer open na een wekenlange sluiting wegens Corona. Maar deze periode heeft het theater wel aan het denken gezet. Veel artiesten die voor Corona optraden in Korzo Theater kwamen uit het buitenland. Dit waren veelal jonge, talentvolle dansers en choreografen. Andersom gingen veel Nederlandse artiesten naar het buitenland, simpelweg omdat daar meer te verdienen is. “Dat ligt om het simpel te zeggen vooral aan de subsidies die in Nederland worden gegeven in de cultuursector,” aldus algemeen directeur Gemma Jelier. “Er wordt genoeg geld ter beschikking gesteld voor het maken van voorstellingen, maar er wordt bijvoorbeeld minder subsidie verleend aan het afnemen van voorstellingen, de kosten voor de podia dus. In het buitenland is dat wel zo. Daarom blijft er hier minder geld over en is het buitenland vaak interessanter.”

duurzaam

Het heen en weer vliegen van artiesten is natuurlijk heel belastend voor het milieu en het klimaat. Daarom is Korzo bezig om het podium meer aan Nederlands talent te geven en te investeren in digitale mogelijkheden zodat buitenlandse artiesten via een livestream toch het Nederlands publiek kunnen bereiken. Maar daarvoor zal het bestaande Nederlandse systeem flink op de schop moeten! Daarnaast heeft Korzo Theater alle verlichting in de zalen en openbare ruimten vervangen voor LED-verlichting en zijn de kranen in de toiletten automatisch gemaakt waardoor er minder water wordt verspild. Goed bezig Korzo!

Blitz Wellness

Blitz Wellness is ook heel duurzaam bezig, sterker nog: zij zijn in 2011 uitgeroepen tot het meest duurzame wellness centrum van Nederland! De warmtepomp-systemen van Blitz Wellness zorgen voor vloerverwarming in de winter en vloerverkoeling in de zomer. Het wellness centrum heeft door het hele gebouw LED-verlichting zodat er zuinig met energie wordt omgegaan.

Bij Blitz Wellness kan je je dus helemaal “groen” laten verwennen!

Duurzaam

Restaurants Weerribben-Wieden

Wilco Verschuren, eigenaar van maar liefst drie restaurants op vakantieparken in de Weerribben Wieden, is zo goed bezig op het gebied van duurzaamheid dat we daar een aparte blog over hebben geschreven. Zo wordt er onder andere binnenkort een belevingstuin aangelegd bij Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo. Deze zal volledig worden gebouwd van gerecyclede materialen en de aanwezigheid van onder andere vlindertuinen en een bijentuin zorgen voor bio-diversiteit. Daarnaast heeft Eetcafé Giethoorn allemaal nieuwe, duurzame keukenapparatuur gekregen. Lees wat de restaurants allemaal nog meer doen aan duurzaamheid in dit blog.

Oss&Zyl

Roundhill

Roundhill Indoor Ski & Snowboard in Dordrecht is goed bezig met het scheiden van afval. In de toekomst willen ze dat nog meer gaan doen. Daarnaast dragen de skileraren zoveel mogelijk kleding van het merk Picture. Dat is volledig gerecycled en gemaakt van heel fijne materalen. Deze kleding verkopen ze ook in hun winkel.

duurzaam

The Lemon Spirit

Lianne en Mart kennen wij van Restaurant Hudson Voorschoten. Maar zij zijn samen ook een nieuw avontuur aangegaan. Samen hebben ze The Lemon Spirit opgezet waar vanuit ze de lekkerste homemade limoncello maken. The Lemon Spirit maakt de limoncello helemaal duurzaam en daar zijn ze trots op! Voor de productie worden uitsluitend biologische citroenen gebruikt en de limoncello wordt volledig met de hand gemaakt. De sluitzegels voor de flessen zijn geheel biologisch afbreekbaar. Van de gebruikte citroenen worden sappen gemaakt bij de groentenboer. Heel duurzaam dus!

duurzaam


Credits foto’s: www.canva.com en onze partners. Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox