Beauty tips voor tienermeiden

Geschreven op 1 oktober 2021
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman

In onze beautyblogs geven wij meestal beauty tips voor vrouwen in het algemeen. In dit blog is het tijd voor de tienermeiden!

Tiener make-up

Veel tienermeiden willen make-up dragen. Dat is natuurlijk ook hartstikke leuk, maar te veel make-up is niet goed voor je huid. Probeer het daarom een beetje natuurlijk te houden zodat jouw huid kan blijven ademen. Begin met een mascara en een lipgloss. Heb je een onrustige huid kan je misschien een concealer gebruiken om de plekjes wat minder rood te maken, maar overdrijf het niet. Tegenwoordig is een highlighter ook erg populair. Op YouTube vind je veel tips en make-up tutorials waar je inspiratie uit kan halen. Leuk om in het weekend met een paar vriendinnen mee te experimenteren.

  

Goed reinigen

Zorg ervoor dat je, of nou make-up draagt of niet, altijd goed je huid reinigt. Begin elke dag met het wassen van je gezicht met een goede reiniger of gewoon met water. Voordat je kan beslissen wat de beste manier is om je gezicht te reinigen, is het goed eerst te kijken naar wat voor huidtype je hebt. Er zijn verschillende soorten huidtypes, een normale, vette, droge of gecombineerde huid. Elk huidtype heeft andere producten nodig dus let daar goed op. Ook moet je aan het einde van de dag goed je make-up verwijderen en is het daarbij ook weer belangrijk om het goed te reinigen met producten die bij je huid passen. 

Nog wat tips

Het is voor je jonge huid ook belangrijk om van binnen gezond te blijven. Als je veel suiker binnen krijgt, is ook al snel jouw gezicht een stuk onrustiger. Probeer dus om niet te veel ongezonde dingen te eten. Blijf een beetje gezond en drink zoveel mogelijk water. Nog een belangrijke tip is om je huid goed te beschermen tegen de zon met een beschermende zonnecrème of een dagcrème met SPF. De zon kan best schadelijk zijn voor je huid. 


Credit foto’s: Canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer tips en leuke blogs. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook meteen aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief