De leukste vriendinnenuitjes van Nederland

Geschreven op 3 augustus 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

We hebben nog steeds te maken met verschillende beperkende maatregelen om de Corona pandemie te beteugelen. Maar na zo’n lange tijd van sociale beperking krijgen we ook steeds meer behoefte om onze vrienden weer te zien en te spreken. En aangezien het aantal personen dat je thuis mag ontvangen is gemaximeerd, zijn wij voor je op zoek gegaan naar de leukste vriendinnenuitjes van Nederland.

Want hoe leuk is het om met jouw vriendinnengroep uitgebreid te kunnen bijkletsen, lekker bezig te zijn en vooral even met elkaar ongedwongen lol te trappen. Hier lees je onze tips:

Citygames

Kies een stad en boek een citygame. Dit kan bij Stad Unique, dé organisatie voor groepsuitjes in de buitenlucht door het hele land. Kies bijvoorbeeld voor de WhatsApp Moord Tocht, Levend Ganzenbord of Gangsterjacht. Je ontdekt zo de stad op een wel heel speelse en avontuurlijk manier.

Stad Unique groepsuitje

Workshops

Wil je een beetje creatief aan de slag tijdens een van jouw vriendinnenuitjes? Boek dan een workshop. Bijvoorbeeld een van de chocoladeworkshops van Chocolaterie Pierre in Hillegom. Of ga met elkaar sieraden maken met Saramo Sieraden. Zij organiseren hun workshops op locatie dus kan je zelf een fijne plek uitkiezen. Wil je een workshop combineren met heerlijk eten? Kies dan een sushi workshop. Dat kan bijvoorbeeld bij de Sushimeester. Ze hebben verschillende vaste locaties in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Meppel, Rotterdam en Zwolle. Wil je meer tips voor workshops voor vriendinnenuitjes? Lees dan ons blog Leuke uitjes voor een groepsactiviteit: workshop.

workshops chocolade maken

Escaperoom

Een escaperoom challenge is ook altijd erg leuk met een groep vriendinnen. Zo speelde onze blogster Marian onlangs de outdoor escape Legenda Basilicae van Outdoor Escape Hoeven. Een escape game dat zich middenin het bos afspeelt. Ook speelden wij laatst de escapegame La Casa de Papel van Escaperoom TIME. Een onwijs tof spel dat in een compleet Coronaproof gemaakte ruimte wordt gespeeld.

Maar je kan natuurlijk ook uit een van de vele escaperoom kamers proberen te breken die Nederland rijk is. Onze favorieten hebben we al eens voor je verzameld in het blog De leukste escaperooms van Nederland. Leuk voor nog meer vriendinnenuitjes.

escaperoom time Casa de Papel

Suppen of kanoën

Ben je op zoek naar een lekker actief uitje? Ga dan met je vriendinnen suppen of kanoën. En nee, je hoeft dan niet altijd op zoek naar een meer of de zee. In verschillende grote steden kan je ook lekker suppen of kanoën middenin het centrum. Bijvoorbeeld in Utrecht. Onze gastblogster Fenne vertelde laatst al in haar blog Kanoën in Utrecht hoe zij haar kanotrip heeft ervaren. Met Sup School Domstad kan je een sup huren om door de grachten te varen of een leuke clinic te volgen. Maar natuurlijk kan je in nog veel meer steden lekker varen. Zoek even op Google naar de activiteit in de stad naar jouw keuze en je vindt vast een leuke plek bij jou in de buurt.

Ontdek Rotterdam op de fiets!

Een ander leuk actief vriendinnenuitje vind je bij Inside Rotterdam. Hier ontdek je bekende en onbekende plekken in Rotterdam. Zo kan je bijvoorbeeld het dak op bij verschillende bekende gebouwen of een lekkere culinaire foodtour boeken. Superleuk om met vriendinnen te doen!

Kanoën in Utrecht

Lekker badderen en poedelen

Ga je liever voor lekker lui? Boek dan een heerlijk wellness arrangement voor jou en je vriendinnen. Lekker loom in de sauna de laatste roddels met elkaar doornemen, in je blote kont een sprintje trekken naar het dompelbad om daarna onder het genot van een kopje thee en een gebakje helemaal bij te praten. In Nederland vind je meerdere prachtige wellness resorts zoals Elysium in Bleiswijk, Thermae 2000 in Valkenburg, De Veluwse Bron in Emst, De Zwaluwhoeve in Hierden en de Thermen Bussloo en Soesterberg. Maar er zijn nog veel meer leuke locatie beautysalons te vinden zoals Blitz Wellness in Heemstede, Spavarin in Rijswijk en Wellnessboerderij ’t Bellinckhofje in Overijssel. Wil je nog meer tips voor een leuk wellness uitje? Lees dan ons blog Leuke uitjes voor een groep beauty wellness.

Sauna

Uit eten

Uit eten gaan met je vriendinnengroep is misschien niet heel erg origineel, maar wel altijd heel erg gezellig. De grootste uitdaging met het uitkiezen van een geschikt restaurant is om aan ieders wensen tegemoet te komen. Niet iedereen heeft hetzelfde budget en al helemaal niet dezelfde smaak. In ons blog Leuke uitjes voor een groep: uit eten lichten wij verschillende leuke restaurants uit, zoals Wereldrestaurant Samen in Den Haag,  Heinde en Ver en Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo. Zo is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden is én eet je ook niet eens op een sfeervolle plek.

uit eten bij Binnenhof Paasloo

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nog meer leuke uitjes die wij voor je vinden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook gelijk kans op leuke acties en prijzen!