Beautytips voor de mannenhuid

Geschreven op 26 oktober 2021
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
mannenhuid

Wij geven regelmatig tips hoe je de huid goed kan beschermen tegen de weersomstandigheden in de verschillende seizoenen. Maar eigenlijk gingen we in deze tips altijd uit van de vrouwenhuid. Dit keer hebben we de schoonheidsspecialisten van Blitz Wellness gevraagd om wat tips te delen hoe de mannen hun huid het beste kunnen verzorgen. Want de huid van de man heeft een heel andere structuur dan die van vrouwen, dus heeft ook een andere verzorging nodig.

De verschillen tussen de mannenhuid en vrouwenhuid

Mannen hebben een dikkere huid. En dat bedoelen we letterlijk. Niet alleen heeft de mannenhuid meer cellagen, maar ook nog eens meer collageen. En ook zijn de talgklieren van door de mannelijke hormonen een stuk actiever. Dit zie je bijvoorbeeld in de pubertijd. De huid van mannen is in deze periode vaak een stuk onrustiger dan bij vrouwen. En wanneer de baardgroei zich ontwikkeld en zal er in het gezicht regelmatig geschoren worden. Tijdens de puberteit hebben jonge mannen daarom vaak een onzuivere huid in het gezicht.

Verzorging van de mannenhuid

Welke verzorging is belangrijk voor de mannenhuid?

De mannenhuid wordt net als bij vrouwen dagelijks blootgesteld aan vuil, vocht, droogte, zon of kou. En dan vooral in het gezicht. Hierdoor zal de huid in het gezicht sneller uitdrogen of de talgklieren verstoppen waardoor er een onzuivere huid kan ontstaan.

Doordat de mannenhuid anders is dan de huid van vrouwen, heeft deze ook zijn eigen verzorging nodig, speciaal ontwikkeld voor de mannenhuid. En om jullie mannen maar direct gerust te stellen, dat hoeft niet eens zoveel te zijn. Een crème voor na het scheren, een gezichts- en oog crème zijn voor veel mannen al voldoende om de huid de verzorgen en in een goede conditie te houden. En wanneer je huid een beetje extra verzorging nodig heeft kan je denken aan een vitaliserende serum om het gezicht een boost te geven.

man voor de spiegel met gezichtsverzorging

Babor for men

Babor heeft een mooie lijn van verzorgingsproducten speciaal voor mannen ontwikkeld, die met slecht enkele producten een complete verzorging bieden.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is tot stand gekomen in combinatie met een van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.