Genieten van delicatessen van de beste delicatessenwinkels

Geschreven op 12 februari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Delicatessen winkel uitgelicht

partnercontent

Bij een gezellig avondje op de bank of straks een lekker middagje in de tuin hoort eigenlijk wel een schaal lekkere delicatessen. Vooral met een lekker wijntje erbij is het compleet. Daarom hebben wij onze favoriete delicatessenwinkels voor jou op een overzichtelijke rij gezet. Laat de gezellige avondjes maar komen!

Italy

Op de Piet Heistraat in Den Haag vind je Italy. Deze delicatessenwinkel is gespecialiseerd in verschillende Italiaanse  hapjes, verse pasta’s en wijnen uit alle streken van Italië. Zowel voor de beginnende als gevorderde koks vind je hier alles om je avond gezellig te maken. Dit familiebedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring, dus liefhebbers en fijnproevers vinden hier zeker wat ze zoeken!

Delicatessen kaas

Believe by Les Copains

Visrestaurant Les Copains in Delft is sinds begin maart 2021 een nieuwe weg ingeslagen met Believe! Bij Believe koop je de lekkeste delicatessen, vers belegde broodjes, heerlijke koffie, wijnen en visgerechten.

Olive Traiteur

Voor wie graag verrast wil worden en even iets anders wil, dan is Olive Traiteur in Rijswijk misschien wel een leuke tip! Naast Turkse pizza’s en kapsalons kan je hier ook vele authentieke Turkse delicatessen krijgen. Olive Traiteur is de eerste Turkse traiteur in Nederland en je krijgt hier echt kwaliteit! Probeer zeker eens de gevulde wijnbladeren, pepers en olijven, maar vergeet de gemarineerde tomaten niet. Ben je op zoek naar echte humus en Kisir? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Delicatessen olijven in bakjes winkel

Il Tartufo

In Delft zit ook een hele fijne Italiaanse winkel met de lekkerste delicatessen. Met een zeer uitgebreid assortiment mag Il Tartufo zich een van de grootste Italiaanse delicatessenwinkels in Nederland noemen. Lekkerbekken worden hier op hun wenken bediend. Proef het ware Italië en geniet van diverse soorten salami, Italiaanse kazen, antipasti, pasta’s, wijnen en desserts. Als dat geen genieten is…

Elpidio

Osteria Elpidio in Voorburg is onze nieuwe favoriete delicatessenwinkel. We hebben hier laatst heerlijk geluncht, maar ook voor het diner en de lekkerste wijnen zit je hier helemaal goed! Echt genieten op z’n Italiaans!

Vermeyden Wijnen en Delicatessen

Sinds 2009 is delicatessenwinkel Vermeyden hofleverancier, en daar is deze Rotterdamse winkel erg trots op. En terecht! Voor de heerlijkste tapas, vleeswaren, kazen, noten en wijnen moet je hier zijn. Naast wijnen hebben ze hier ook port, champagne en sherry. Je vindt Vermeyden op de Nieuwe Binnenweg.

Delicatessen hapjes

Lazia Maria

Op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam vind je ook La Zia Maria. Je koop hiet heerlijke Italiaanse delicatessen en bijzondere olijfoliesoorten. Trattoria La Zia Maria is echt een aanwinst voor Rotterdam. Naast olijfolie verkopen zij verschillende soorten antipasta en heerlijk Italiaanse kazen. Ook wijnliefhebbers kunnen daar hun hart ophalen. Ook een leuk detail: ze verkopen er ook heerlijke desserts, voor de zoetekauwen onder ons.

El Mercado

Voor de allerlekkerste Spaanse producten, gerechten en tapas moet je naar Den Haag! Daar vind je namelijk El Mercado, dé Spaanse supermarkt! Of je nu gaat voor een goed gevulde borrelplank, een bijzondere Spaanse wijn of een heerlijk bereide paëlla. En eet je liever geen vlees? Kom dan langs op Vegetarische Dinsdag!

Pacomer Traiteur

Wie in Amsterdam op zoek is naar een delicatessenwinkel waar Spaanse lekkernijen te krijgen zijn, hoeft niet langer te zoeken. Voor de lekkerste tapas, Spaanse kazen, wijnen en soepen ben je bij Pacomer Traiteur van harte welkom! Je vindt deze delicatessenzaak op de Gerard Dousstraat in onze hoofdstad.

Delicatessen op houten blad

Le Salonard

Met diverse vestigingen in het land is Le Salonard een begrip als het gaat om delicatessen. Bij Le Salonard zijn ze vooral gespecialiseerd in wijnen, maar ook in koffie, thee, specerijen en kazen. Daarnaast heeft Le Salonard een groot assortiment truffelproducten, Italiaanse vleeswaren, Spaanse Iberico producten en patisserie. Je vindt Le Salonard onder andere op de 1e van der Helststraat in Amsterdam.

Jámon Jámon

In Haarlem vind je Jámon Jámon op de Schagchelstraat. Hier vind je huisgemaakt tapas, lekker Spaans stokbrood belegd met de heerlijkste dingen, diverse montaditos, Spaanse hammen, wijnen en koffie. Ze importeren alles zelf dus het is zeker goed! We hopen dat je met onze tips alles in huis hebt om het thuis lekker gezellig te maken!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox