Het beste hamburger restaurant van Nederland

Geschreven op 16 november 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Hamburger restaurant

Hamburgers worden vaak (onterecht) gezien als fastfood. Bij een hamburger denk je vaak meteen aan McDonalds of de Burger King, maar er is veel meer op hamburgergebied. Een kwalitatief goed hamburger restaurant, dat bestaat zeker in Nederland. Hier kan je heerlijk genieten van deze van oorsprong Amerikaanse culinaire uitvinding. We hebben de lekkerste voor jou op een rij gezet.

Hamburger restaurant Hudson in Voorschoten

Hudson Voorschoten combineert lekker eten met een stoere, urban look. Je waant je echt even in Amerika wanneer je plaatsneemt bij Hudson. Op de kaart staan ook lekkere biertjes en cocktails waardoor je er lekker lang kan tafelen. Naast heerlijke hamburgers kan je er ook terecht voor kleinere bites, die ook zeker de moeite waard zijn. Leuk om eens te doen met vriendinnen!

Hamburgerrestaurants luxe burger

Smokin’ Barrels in Amsterdam

Dit hamburger restaurant in Amsterdam staat bekend om haar geweldige combinaties wanneer het gaat om hamburgers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een beef burger met eendenlever, of een heerlijke rendang burger. Bij Smokin’ Barrels kan je nog meer lekkers krijgen zoals steaks en bites. Maar de hamburgers zijn het belangrijkste.

Burgerlijk in Amsterdam

Dit kleine, goede hamburger restaurant vind je in de 9 straatjes in Amsterdam. Bij Burgerlijk kan je je eigen burger samenstellen, dus jij bepaald zelf wat voor burger en toppings je wilt! Daarbij zijn de burgers ook nog eens heel juicy. Echt een aanrader voor de echte hamburger liefhebber die meer wil dan alleen fastfood!

Hamburger restaurant

Meneer Smakers in Utrecht

Bij Meneer Smakers in Utrecht hebben alle burgers een bijzondere en hilarische naam. Denk bijvoorbeeld aan de Opa Harry en de Tante Connie. Er zijn maar liefst 4 Meneer Smakers locaties in Utrecht en ze hebben zelfs een eigen foodtruck waardoor ze ook op festivals te zien zijn. Ze hebben trouwens ook heel lekkere tosti’s!

Pickels, Burgers & Wines in Utrecht

Een ander, heel fijn hamburger restaurant in Utrecht is Pickles, Burgers & Wines. Hier kan je naast de lekkerste burgers ook lekkere wijntjes krijgen. Het is dus een hamburger restaurant en wijnbar in een! Je vindt dit fijne hamburgerrestaurant naast Utrecht ook in Rotterdam, Den Haag, Scheveningen en binnenkort ook in Den Bosch!

Ich bin ein Hamburger in Den Haag

Ook in Den Haag kan je dus lekkere hamburgers eten. Zo ook bij Ich bin ein Hamburger. Bij dit hamburger restaurant kan je heel luxe hamburgers eten, genieten van wijnen en cocktails en van Jazz-muziek! Regelmatig vinden er leuke evenementen plaats zoals wijnproeverijen en optredens van jazz-artiesten en cabaretiers. Je vindt Ich bin ein Hamburger in een prachtige oude drukkerij uit 1896 aan de Prins Hendrikstraat.

Hamburgerrestaurants plankje

Burgerclub in Rotterdam

De Burgerclub in Rotterdam is in 2016 en 2017 uitgeroepen tot Beste Burger R’dam en dat is zeker terecht. Naast lekkere hamburgers kan je er ook genieten van muziek, wijntjes en biertjes. Op de menukaart staan enorm veel verschillende hamburgers, dus er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen!

Rubens Burger in Haarlem

Ook in Haarlem kan je prima hamburgers eten. Daar heb je namelijk Rubens Burger! Naast kip en rundvlees burgers kan je daar ook vega-burgers krijgen. Tegenwoordig hebben ze zelfs burgersalades op het menu staan! Zeker een reden om hier eens lekker te genieten van een sappige hamburger!