De lekkerste chocolade recepten van Chocolaterie Pierre

Geschreven op 20 oktober 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Chocolade recepten

Chocolaterie Pierre is bekend vanwege haar lekkerste chocoladecreaties en vers gemaakt schepijs in Haarlem, Hillegom en alles daaromheen. In Hillegom zit zelfs een heuse chocoladefabriek waar je een blik in kan werpen terwijl je zit te genieten van een lekkere kop koffie, thee of warme chocolademelk met slagroom! Maar wist je dat ze ook graag de lekkerste recepten met chocolade met je delen? Hiermee maak je thuis de lekkerste creaties met chocolade!

Brownies met pecannoten

Unsplash brownies chocolade recepten

Brownies zijn niet meer weg te denken! Chocoladefanaten worden helemaal wild van de zachte vulling en het harde korstje. Je kan ze ook heel gemakkelijk zelf thuis maken!

Wat heb je nodig?

  • 360 gram browniemix
  • 40 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 75 gram water
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram caramel callets
  • 50 gram slagroom zonder suiker
  • snufje zout
  • Springvorm 20 cm

Hoe maak je het?

– Warm de oven voor op 160 graden en bekleed de vorm met bakpapier
– Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de pecannoten. Meng dit 3 minuten lang in een mixer
– Als laatste schep je de pecannoten door het mengsel
– Schep dit in de vorm en laat het 45-55 minuten bakken in de oven. Laat hierna afkoelen
– Kook de slagroom en giet over de callets, roer goed door tot glad mengsel. Voeg hierna zout toe naar eigen smaak
– Giet het mengsel langzaam over de brownie en verdeel goed. Maakt de brownie af met wat pecannoten en grof zeezout

Genieten maar!

Twee kleuren cake

Chocolade recepten

Je kent deze cake misschien wel van vroeger en nu kan je ze ook thuis maken dankzij dit recept! Chocolaterie Pierre geeft ook nog eens een moderne twist aan dit recept.

Wat heb je nodig?

  • cakevorm 26 cm
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomboter ongezouten
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 gram crispy pearls caramel
  • 4 eieren

Hoe ga je te werk?

– Warm de oven voor op 160 graden
– Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de suiker en boter op tot een luchtige massa
– Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel, meng dit er kort doorheen
– Voeg dan één voor één de eieren toe, na ieder toegevoegd ei goed mengen
– Voeg het zelfrijzend bakmeel toe tot het mengsel en meng dit goed door
– Verdeel het mengsel in twee verschillende kommen
– Voeg bij één van de kommen de cacaopoeder toe en roer dit goed door
– Vet de cakevorm in en schep eerst het mengsel zonder chocolade in de vorm. Doe hier 25 gram crispy balletjes op en schep als tweede het mengsel met cacaopoeder hier bovenop
– strooi weer 25 gram crispy pearls boven op de cake

Eet smakelijk!

Marshmellow bars

Chocolade recepten

Kinderen zijn er dol op, maar we weten zeker dat jij ze ook niet kan weerstaan.

Wat heb je nodig?

  • 70 gram roomboter
  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram melk callets (chocoladedruppels, onder andere te verkrijgen bij Chocolaterie Pierre)
  • 60 gram pure callets (chocoladedruppels, onder andere te verkrijgen bij Chocolaterie Pierre)
  • 150 gram mini marshmallows
  • vorm van 15×15

Hoe maak je het?

– Smelt de boter en pindakaas samen in een pannetje
– Giet de gesmolten boter en pindakaas over de callets roer dit goed door tot een glad mengsel
– Laat kort afkoelen en voeg de marshmallows toe. Roer goed door
– Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm
– Zet dit 1-2 uur in de koelkast, snij na het koelen in blokjes of reepjes

Tip: Bewaar in de koelkast, dan zijn ze het lekkerste!

Wil je meer van deze lekkere recepten? Kijk dan op de website van Chocolaterie Pierre!