De beste terrassen van Rotterdam

Geschreven op 16 mei 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
zenne veerhaven Rotterdam

Rotterdam kennen we allemaal. En dat hier echt van alles te beleven is, dat weten we ook. Maar wat zijn nou de beste plekken in de stad om het er even lekker van te nemen op een van de zomerse terrassen? Rotterdam heeft veel nieuwe en hippe tenten. Een aantal hiervan geven je ook nog eens een fantastisch uitzicht op de Maas. Maar weet jij ook de beste terrassen van Rotterdam te vinden? Die jou juist het knusse en nostalgische gevoel geven dat Rotterdam ook heeft?

Dit zijn onze favoriete beste terrassen van Rotterdam:

Delfshaven

Delfshaven is een van de oudste stukjes Rotterdam en is de laatste jaren steeds populairder geworden door haar talloze eet en drinkgelegenheden. En door de aanblik van knusse bruggen en het haventje dé uitgelezen plek om plaats te nemen op een van de terrasjes en te genieten van de Rotterdamse nostalgie. Neem bijvoorbeeld plaats op de terrasboot van ’t Oude Bruggetje, langs het water Bij Loes Delfshaven, of gewoon doe een drankje bij Stadsbrouwerij De Pelgrim met zicht op de ophaalbrug.

Destino

Tapasrestaurant Destino aan de Zaagmolenkade heeft een ruim terras aan de waterkant van de Rotte. Als het zonnetje maar even schijnt varen de sloepen, subs en andere kleine boten voorbij terwijl jij geniet van een drankje en heerlijke tapas. Er is zelfs een aanlegsteiger dus als je zelf aan het varen bent is dit een fijne plek om even aan te leggen en van de Spaanse gerechten van Destino te genieten.

Bij Loes Delfshaven

Veerhaven

Neem eens plaats bij restaurant Zenne op de Veerhaven en zie de Maas en Erasmusbrug een van de andere kant. Vanaf dit terras heb je zich op de Veerhaven zelf, met haar zeilschepen. En ook heb je van dit terras geweldig uitzicht op de Maas met aan de overkant de Wilhelminapier met de cruise terminals en  Hotel New York

Hotel New York

Hotel New York is op zichzelf al een prachtige locatie, maar vanaf haar terras aan de Maaskant heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht. Over de Maas met haar grote vrachtschepen en pleziervaart, de watertaxi en waterbus. Maar ook over de Rotterdamse skyline.

Terras Hotel New York