Bezoek eens een klein theater!

Geschreven op 15 maart 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Een voorstelling bezoeken is altijd leuk en kan overal in Nederland. Maar ben je wel eens bij een klein theater geweest waar je je meteen thuis voelt? Knus, gezellig en ook nog eens verrassend leuk? Wij hebben tips voor je!

Korzo Theater – Den Haag

Een van onze persoonlijke favorieten is Korzo Theater in Den Haag. Dit kleine theater heeft heel veel karakter en biedt een podium voor zowel professionals als amateurs. Dans, muziek, circus, jeugdvoorstellingen, Korzo heeft het allemaal in huis. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dat de agenda van Korzo en laat je verrassen!

Theater Dakota – Den Haag

Dit Haagse theater heeft naast voorstellingen ook een filmhuis en je kan er leuke workshops volgen. Onze favoriet daarbij is de flamencocursus van LizDans. Ben je benieuwd wat Theater Dakota nog meer in petto heeft? Neem dan even een kijkje in hun agenda.

Theater ’t Kapelletje – Rotterdam

Echt een klein theater, maar wel enorm knus en gezellig, is Theater ’t Kapelletje in Rotterdam. Dit theater is gevestigd in de voormalige kapel van het Emmahuis en ligt vlakbij het centrum. Dit is hét podium voor amateurkunsten met een intiem en karakteristieke sfeer. Er zijn maar 90 zitplaatsen en na afloop van de voorstelling kan je nog even napraten met andere bezoekers in de gezellige foyer. Kijk hier voor het programma.

Theater De Krakeling – Amsterdam

Dit kleine theater in Amsterdam, Theater de Krakeling, is een echt familietheater. Alle voorstellingen zijn gericht op kinderen en jongeren zodat die met hun ouders cultuur kunnen proeven in een gezellig theater.

Het theater bestaat 40 jaar, heeft een open karakter en geen podium. Je zit namelijk midden in de voorstelling. Na afloop kan je genieten van een lekker hapje en drankje in de foyer van dit gezellige theater. Bekijk hier de agenda.

Het Werftheater – Utrecht

Nog zo’n bijzonder klein theater is Het Werftheater in Utrecht. Het Werftheater bestaat al 40 jaar en is al die tijd hét platform voor cabaret, kleinkunst, stand-up comedy en impro theater. Wil je weten wat er allemaal te zien is de komende tijd? Kijk dan in de agenda.

Theater Bouwkunde – Deventer

In het gezellige centrum van Deventer is ook een heel leuk theatertje te vinden. Theater Bouwkunde is onderdeel van een 14de eeuws kloostercomplex en heeft maar één zaal die per voorstelling volledig verbouwd kan worden. Hier worden vooral theater,- cabaret- en muziekvoorstellingen gegeven die nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Superleuk dus! Wil je weten wat zij allemaal voor voorstellingen hebben? Kijk dan snel hier.

Theater Het Heerenlogement – Beusichem

Theater Heerenlogement is gevestigd in een voormalige paardenstal en heeft een intiem, gezellig en ongedwongen sfeer. Het is met haar 130 zitplaatsen een klein podium voor grote namen, maar ook jong talent komt aan de orde. Dit theater vind je in Beusichem, in hartje Betuwe. Jaarlijks verzorgen zijn zo’n 40 voorstellingen. De voorstellingen vind je hier. Na afloop kan er heerlijk gegeten worden in het restaurant.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze tips, blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief.