Bezoek eens een vlindertuin!

Geschreven op 1 september 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
vlindertuin

Hoewel we het liefst allemaal naar buiten gaan, ook in de herfst, ontkom je er soms niet aan om op zoek te gaan naar een binnenactiviteit. Want het kan buiten in de herfst behoorlijk spoken met harde wind en veel regen. Dus wil je een keer iets leuks ondernemen met het gezin op een druilerige dag? Bezoek dan eens een van onze vlindertuinen! Want Nederland heeft prachtige vlindertuinen die je echt even in tropische sferen brengen.

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is zeker de moeite van het bezoeken waard. Naast prachtige vlinders vind je daar ook andere tropische dieren en planten. De vlindertuin is helemaal ingericht als een jungle, dus je hebt even het gevoel dat je op vakantie bent. Leuk voor jong en oud! Naast de route door de vlindertuin worden er ook verschillende exposities gehouden en activiteiten georganiseerd. Wil je een dagje naar de Orchideeënhoeve? Reserveer dan wel van te voren je kaarten.

Vlindertuin

Vlindorado in Waarland

In het Noord-Hollandse Waarland vind je vlindertuin Vlindorado. Naast een vlindertuin hebben ze daar ook een vogeltuin en uiteraard is ook daar alles in tropische sferen gebouwd. Voor kinderen is er zelfs een speurtocht uitgezet. Wil jij je dagje uit helemaal compleet maken? Boek dan meteen ook de Indoor Adventure Golf mee! Dat is leuk voor jong en oud! Ook superleuk voor kinderfeestjes!

Passiflorahoeve in Harskamp

In het Gelderse Harskamp vind je Passiflorahoeve. Deze vlindertuin is onderdeel van een zorgboerderij en het bijzondere hieraan is dat ze niet één maar vijf vlindertuinen hebben! Zo hebben ze een Europese vlindertuin een Europese vlinderkwekerij en ook twee tropische varianten. Daarnaast is er ook nog een Europese buitenvlindertuin en leer je alles over vlinders in het museum. Bijkomen na je bezoek? Dat doe je natuurlijk in de gezellige theeschenkerij!

Vlindertuin

Berkenhof’s Tropical Zoo in Kwadendamme

In het Zeeuwse Kwadendamme vind je veel meer dan alleen een vlindertuin: Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin staat garant voor een complete dag uit! Naast prachtige dieren en vlinders is er van alles te doen. Kinderen kunnen heerlijk binnen én buitenspelen, er is een dino expo en een fossielentuin. Daarnaast kan er worden gezocht naar een echte schat en kan je wat opsteken op de boeiende natuurzolder. Kortom: leuk voor jong en oud!

Klein Costa Rica in Someren

In het Noord-Brabantse Someren vind je Klein Costa Rica. Deze tropische vlindertuin heeft naast vlinders ook vogels, vissen, schildpadden en reptielen. En stokstaartjes! Je kan hier een workshop macrofotografie volgen onder begeleiding van een professionele natuurfotograaf. Het enige dat je nodig hebt is je eigen camera. Maar ook voor een spreekbeurt kan je er terecht!

De Vlindertuin van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Wist je dat de grootste vlindertuin van Europa gewoon in Nederland te vinden is? In Blijdorp wel te verstaan! Amazonica is 2.500 m2 groot en er vliegen duizenden tropische vlinders rond. Naast vlinders vind je in de koepel nog veel meer dieren, zoals vissen en zelfs anaconda’s! Amazonica bevindt zich in Blijdorp, dus om daar te komen heb je een kaartje voor de dierentuin nodig. Maar dat is zeker geen straf want Blijdorp is een prachtige dierentuin!


video credits: de Orchideeën Hoeve – Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of volg ons op Facebook en Instagram