Verwen jezelf, ga naar de kapper

Geschreven op 2 februari 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Ga naar de kapper

partnercontent

Ontdek met ons waarom een kappersbezoek meer is dan alleen een knipbeurt, het is een waar ontspanmoment dat je helpt om even helemaal bij te komen van de drukke verplichtingen door de week of maand heen.

Als werkende moeder weet ik als geen ander hoe chaotisch en druk het leven kan zijn. Vroeg opstaan, boterhammen smeren, kinderen naar school, werken, boodschappen, koken, het huishouden. Het lijkt maar niet op te houden. De kapper is jarenlang voor mij een ding geweest waar ik als een berg tegenop zag. Want ik had geen tijd om lang in de kappersstoel te zitten, ik moest weer door.

Geen tijd hebben is een keuze

Totdat mijn kapper zelf mij confronteerde met het feit dat het probleem niet is dat ik geen tijd heb, ik maakte geen tijd omdat ik andere dingen belangrijker vond. Toen ik dat besef eenmaal had, ging ik het bezoek aan de kapper zien als een moment voor mijzelf. Waar ik even uit de dagelijkse race kon stappen, een luchtig praatje houden, een boekje lezen met een lekker cappuccino erbij en als klap op de vuurpijl ook nog eens knapper naar buiten lopen dan dat ik naar binnen ging.

Voor mij is de kapper mijn periodieke zenuitje als een oase van rust waar de tijd even lijkt stil te staan.

Quinto Bleiswijk

Begin met een heerlijke hoofdmassage

Stap binnen bij de kapper en laat je zorgen wegvloeien onder de helende aanraking van een verkwikkende wasbeurt. De zachte handen van de kapper en de kalmerende geur van de haarproducten nemen je mee naar een wereld van ontspanning. Het is alsof elke druppel water de last van de week wegspoelt.

hoofdmassage kapper

Betreed de kappersstoel als troon

Het kappersbezoek is niet zomaar een taak op de to-do-lijst, maar eerder een moment van vrijwillige verademing. Dus bestijg de stoel als jouw eigen troon. Hier hoef je niet na te denken over werkdeadlines, huishoudelijke taken of sociale verplichtingen. Het is een kostbaar moment waarin je de vrijheid hebt om even helemaal niets te moeten.

Het is ook het moment waarop je kan experimenteren met nieuwe stijlen, kleuren of gewoon een subtiele verandering om jezelf te verrassen. De kapsalon is een plek waar jouw haarwensen tot leven komen.

nieuw kapsel

Zorg voor jezelf

Een kappersbezoek is een daad van zelfliefde en zorg. Het is niet alleen een verandering in uiterlijk; het is een bewuste keuze om tijd voor jezelf te nemen. Terwijl de kapper met precisie werkt aan jouw haar, werk je ongemerkt aan het herstellen van je innerlijke balans.

Verrassende gesprekken

Een ander aspect van ontspanning tijdens een kappersbezoek zijn de gesprekken. Kappers zijn vaak meesterlijke luisteraars en fijne gesprekspartners. Het is een moment waarop je kan delen, lachen of gewoon luisteren naar inspirerende verhalen. Het draagt bij aan de sociale ontspanning die een kappersbezoek zo waardevol maakt.

gezellige gesprekken bij de kapper

Mooi haar, fris hoofd

Na het bezoek aan de kapper stap je niet alleen met een frisse coupe naar buiten, maar ook met een verfriste geest. Het is alsof de last van de afgelopen dagen van je afgegleden is. Je haar voelt lichter, je geest voelt helderder en je stapt de wereld tegemoet met vernieuwde energie.

Een kappersbezoek gaat dus verder dan alleen haarverzorging; het is een ontspanmoment dat je verdient. Dus gun jezelf die kostbare tijd, stap binnen bij de kapsalon en laat je betoveren door de magie van ontspanning en zelfzorg. Want soms is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven simpelweg een moment van totale ontspanning in de kappersstoel.

nieuw kapsel

Niet iedere kapper is hetzelfde

Elke kapper heeft zijn eigen unieke stijl en sfeer, waardoor de ervaring sterk kan variëren. Terwijl sommige kapsalons, zoals mijn eigen kapper, Quinto kappers in Berkel, een oase van ontspanning bieden, waar je kan genieten van een rustige wasmassage en persoonlijke aandacht, zijn er ook salons waar de nadruk ligt op efficiëntie en zakelijkheid. Bij de ene kapper voel je je wellicht alsof je een mini-vakantie ondergaat, terwijl je bij de andere juist snel en doelgericht wordt geholpen. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste past bij jouw behoeften en verwachtingen, zodat elk kappersbezoek een ervaring is die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke wensen.


Credits foto’s: Quinto kappers en Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox