Bijzonder dineren in de Hoftrammm

Geschreven op 4 september 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa

Naast onze eigen ontdekkingen, zijn we altijd erg benieuwd naar die van onze lezeressen. Zo is Anneke laatst met haar man samen uit eten geweest in de Hoftrammm. Een luxe tram waarin ze genoten hebben van een heerlijk 5-gangen diner, terwijl ze werden rondgereden in onze eigen Hofstad. In haar gastblog vertelt Anneke over de bijzondere avond uit.

Bijzonder uit eten

Laatst zijn we met z’n tweeën uit eten geweest met de Hoftrammm. De Hoftrammm is een rijdend tramrestaurant dat van Voorburg naar Den Haag centrum en Scheveningen rijdt. Van buiten ziet het er klassiek uit, maar van binnen is het ruim, modern en sfeervol. Het restaurant is van alle gemakken voorzien én heeft een professionele keuken aan boord! De opstapplaats is Station Voorburg, dus op naar Voorburg. De Hofftramm was keurig op tijd en bij binnenkomst werden we gastvrij ontvangen door de gastvrouw en naar onze gereserveerde tafel gebracht. Op tafel stond er al een hapjesabri klaar met een ‘ton sur ton’ van mais. Hierbij serveerden ze de Hoftrammm serenade: een welkomstdrankje met de muzikale knipoog.

Kleine omweg

Wanneer iedereen is gearriveerd vertrekken we. We moeten een kleine omweg maken omdat een van de gasten op het verkeerde station klaar bleek te staan.  Het is een hele aparte belevenis om bij alle haltes mensen te zien wachten op de tram om naar huis te gaan voor het avondeten, terwijl wij luxe aan tafel zitten met ons hapje en drankje. Er is volop gelegenheid om te ontspannen, om ons heen kijken en gezellig wat bij te kletsen.

Een 5-gangendiner door Pierre Wind

Na de hapjesabri krijgen we de starter. Dit is een compositie van gerookte zalm dat wordt gereserveerd met piccalilly room een koud ananas tomatensoepje met een bietenstengel. Bij elk gerecht wordt een bijpassende wijn geserveerd. Daarna krijgen wij een paprika bouillon als tussengerecht met een groene aspergesflan  met  parmaham.  Deze is echt heerlijk! Het hoofdgerecht bestaat uit truffelhoender en een runderstoof met auberginemoes, zoete aardappels en sinaasappelsjus. Hierbij hebben wij een rode wijn. Het leuke is dat je combinaties krijgt waar je eigenlijk nooit zo over na hebt gedacht. De Executive Chef op de Hoftrammm is niemand minder dan Pierre Wind. Hij is verantwoordelijk voor de gerechten en de presentatie ervan. Terwijl de stad aan ons voorbij gaat is het tijd voor het dessert. Dit is een mooie combinatie van aardbei, baba vodka, chocolade garni en een marshmallow .

Hoftrammm tafel

Leuk rondje Den Haag

Ondertussen zijn wij al via Scheveningen en het Zwartepad richting de haven gegaan. Vandaar uit gaan we weer rustig via de Haagse binnenstad terug naar Voorburg. De  sfeer in de tram is ontspannen en gezellig er wordt ook onderling aan de tafeltjes met elkaar gesproken. Het sanitair is ook goed aparte handdoekjes om je handen af te drogen. Ook handig: je hoeft niet bang te zijn dat de glazen omvallen want in de tafel is een uitsparing gemaakt. We zijn blij dat we deze bijzondere culinaire rit gemaakt hebben. De gastvrouw en tevens trambestuurster maakte van de avond een klein feestje. Zeker voor herhaling vatbaar!