Bootje huren bij Winebar Mendoza

Geschreven op 18 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Sloep varen Mendoza

Het is zomer! Tijd voor wijntjes drinken en Argentijnse hapjes eten op het water. Een bootje huren dus! Met een luxe elektrosloep onder je kont en een wijntje in de hand bezoek jij unieke plekjes van de Bergse Plassen en de Kralingse Plas: alles voor dé perfecte zomerdag.

Verschillende opstapplekken

Vanuit Wine bar Mendoza verken je de Bergse Voorplas, cruise je naar de Bergse Achterplas en kun je als je genoeg tijd hebt de oversteek maken naar de Kralingse Plas. Wil je meteen genieten van de imposante skyline van Rotterdam vanaf de Kralingse Plas? Stap dan op bij Restaurant De Tuin. Ben je in de stad en wil je een bootje huren? Ook dat is geen probleem meer. Deze zomer kun je ook bij Café van Zanten aan de Meent een boot huren.

Benieuwd wat je allemaal tegenkomt? In het blog Bootje varen, wijntjes nippen en het ander Rotterdam ontdekken, lees je alles over de vakantie eilandjes en nouveaux riche van de Quote-goot.

Zelf besturen of schipper huren

Bij Mendoza liggen ruime, luxe elektrische sloepen die je gemakkelijk zelf de Rotterdamse plannen op vaart, zonder vaarbewijs. Wel even goed overleggen wie gaat varen, want het is goed vertoeven op de fijne kussens en het ligdek. En dan zijn er natuurlijk die heerlijke wijntjes in de picknickmanden…

Toch maar een schipper meenemen en genieten van een rondvaart? Het collectief van Rotterdamse booteigenaren ‘Geen boot wel varen’ heeft verschillende ruime boten te huur met enorm gezellige schippers die je van alles over de omgeving vertellen. Of gewoon hun mond houden, wat je wil natuurlijk. Oh ja, je mag zelf de route bepalen!

Sloep varen en borrelen bij Mendoza

Picknicken op het water

Je wordt niet zomaar het water op gestuurd. Wil je er echt een bijzonder dagje van maken? Bestel dan de picknickbox met:

  • een fles Sauvignon Blanc, Chardonnay of Torrontés;
  • zuurdesembrood met tapenade en aioli
  • tortillachips met guacamole
  • cherrytomaatjes
  • blokjes Rotterdamsche oude kaas
  • blokjes chorizo worst

De picknickbox is geschikt voor vijf personen.

Uniek en compleet uitje in Rotterdam

Zoek je een bijzonder uitje in Rotterdam voor een vrijgezellenfeest, personeelsfeest of familiedag? Combineer je tijd op het water dan met een van de arrangementen van Mendoza. Pak in de middag de zon op de boot en plan na afloop een wijnproeverij of wijncursus. Je kunt natuurlijk ook met z’n allen gaan borrelen op het zonnige terras met heerlijke Argentijnse picadas en andere Zuid-Amerikaanse happen.

Plan het zoals jij het wil, het is ten slotte zomer en zomer betekent vrijheid!

Een bootje huren doe je via ‘Geen boot wel varen’, de picknickmand en de arrangementen bestel je bij Wine bar Mendoza. Tot snel!