Hoe heeft Birgit de Prison Escape ervaren?

Geschreven op 26 november 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Enige tijd geleden zijn wij opgesloten in de Koepelgevangenis van Breda om mee te doen aan de Real Life Gaming Prison Escape. Dit was een hele ervaring! In deze serie komt iedereen die met ons mee was aan het woord zodat jij weet hoe wij het ervaren hebben. Deze keer is Birgit aka Kleine aan de beurt!

Met welke instelling ging je de gevangenis in?

Ik had van tevoren niet echt een voorstelling van wat het zou inhouden. We stonden voor de poort nog even gezellig te kletsen, te geinen en nog even de telefoons te checken. Maar zodra de deuren opengingen ging het spel direct van start. Ik had geen idee wat me te wachten stond, dus ik ben er zo blanco mogelijk in gegaan.

Wat was jouw tactiek?

Van tevoren had ik geen tactiek, maar zodra je het gevangenisterrein op komt, sta je op scherp. Wie is te vertrouwen? Bij wie moet je je aansluiten en bij wie kan je het beste uit de buurt blijven? Ik had meteen al door dat dit een pittige spelletje zou gaan worden!

Wat dacht je toen je binnen was?

Prison escape in de koepelIk was behoorlijk onder de indruk toen ik binnenkwam. Die koepel is echt giga! De acteurs zaten helemaal in hun rol en dat maakte het heel realistisch.

En wanneer de gevangenisdirecteur begint te praten is het helemaal net echt. Het galmt dan gewoon helemaal om je heen. Ik wilde het liefst onzichtbaar worden want ik was als de dood dat ik iets zou moeten doen of zeggen. Je voelt je echt alsof je een vreselijke misdaad hebt begaan!

Is het de hele tijd zo spannend?

Gelukkig niet de hele tijd. Wanneer je je cel hebt gevonden en kennis hebt gemaakt met je celgenoot, begint het spel eigenlijk pas echt. De deuren van de cel gaan vrij snel weer open en dan mag je overal rondlopen en rondkijken. Ook op het buitenterrein.

Heb je kunnen ontsnappen?

Het is gelukt om te ontsnappen! Het voelt ook echt als een bevrijding als je buiten staat. We moesten een beetje rustig doen voor de mensen in de omgeving, maar dat is lastig wanneer je van binnen super blij bent. Heel grappig was dat om mee te maken.

Zou jij de Prison Escape aan anderen aanbevelen?

Zeker! Ik zou het echt aan iedereen aanraden! Het is zoiets anders en zoiets speciaals, dat moet je gewoon zelf ervaren! En de locatie zelf is ook echt geweldig!

Wil jij de uitdaging aangaan om uit de koepelgevangenis te ontsnappen? Koop dan hier je kaarten en krijg hoe dan ook een onvergetelijke dag!