Op stap in Safaripark Beekse Bergen

Geschreven op 18 september 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Leeuwinnen Beekse Bergen

Ben jij ook dol op dieren? Dan is een dagje op stap in Safaripark Beekse Bergen echt een aanrader! Samen met mijn familie ben ik daar de laatste dag van de Zomervakantie geweest en dat was een geweldige afsluiting! Safaripark Beekse Bergen staat bekent als hét dierenpark van Noord-Brabant met meer dan 150 diersoorten. Het park ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Die plaatsen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van het park

Het safaripark opende op 1 juni 1968 voor het eerst haar deuren. Het was toen nog niet echt een safaripark. Mensen konden vanuit hun auto wel de dieren bekijken, maar zaten toen zelf meer opgesloten. In die tijd waren er alleen leeuwen te bezichtigen in het park. Het park kreeg daarom de naam Leeuwenpark Beekse Bergen. De eerste twee jaar liep het storm: iedereen wilde de leeuwen graag vanuit de eigen auto zien. Er waren zelfs files! Maar na die periode besloot het management van het park om het aantrekkelijker te maken en haalde meerdere Afrikaanse diersoorten naar het park. In het jaar 2000 werd het Aziëgebied geopend en vonden diverse Aziatische diersoorten hun onderkomen in het park. Pas vanaf 2006 werden er apen gehuisvest. Vandaag de dag is er veel meer te doen dan alleen maar dieren bekijken vanuit de auto. Het is echt een attractiepark geworden waar je de hele dag kan vertoeven!

Safari

Op het park zijn een tal van safarimogelijkheden. Uiteraard kan je nog steeds een safari doen met je eigen auto, maar je kan ook een wandel-, bus- en bootsafari doen. En een echte waaghals hoef je niet te zijn om door het park te wandelen, want dan ga je natuurlijk via de wandelroute i.p.v. de autoroute. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen veel leren van de roofvogelsafari, kunnen genieten van de Djambo show, bowlen en spelen op een van de vele speeltoestellen. Er zijn toestellen voor de allerkleinsten zoals de peuterspeeltuin, maar ook oudere kinderen kunnen zich er prima vermaken. Denk bijvoorbeeld aan de stormbaan of avontureneiland! Naast de safari’s en andere leuke attracties wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Er zijn diverse horecagelegenheden op het park, zowel voor de snelle hap als een lekkere uitgebreide lunch. Allemaal geheel in stijl natuurlijk!

Giraffe Beekse Bergen

Geboorte okapi Zaïre

Twee maanden geleden is er voor het eerst op het park, een okapi geboren. Zij heet Zaïre. Dat is best bijzonder, want er komen maar weinig okapi’s voor. Ik heb een glimp van haar mogen opvangen, zo mooi!

Safari Resort

Wat ook erg leuk is, is dat er in april een resort op het park is geopend. Op het Safari Resort kun je overnachten in een lodge , een boomhut of een safaritent. Je kan dus letterlijk tussen de wilde dieren slapen! Op het resort is er genoeg vertier. Bij Maji Springs kan je lekker zwemmen in verwarmd water en voor de kinderen is er een waterspeeltuin. Ontspanning en plezier voor het hele gezin! Maji Springs is alleen toegankelijk voor gasten van het resort. Voor bowlen, een hapje en een drankje ga je naar de Pamoja Lounge. Als je op het Safari Resort overnacht, heb je onbeperkt toegang tot meerdere parken, namelijk Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, Zooparc Overloon, Luchtvaartmuseum Aviodrome, AquaZoo Leeuwarden.

Gorilla Beekse Bergen

Een leuke tip voor de herfstvakantie! 😉

Liefs, 

Debbie