Buiten eten

Geschreven op 19 april 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Buiten eten uitgelicht

Per 28 april worden de Coronamaatregelen eindelijk versoepeld voor de horeca. De terrassen mogen weer (onder voorwaarden) open! Veel mensen zijn blij met deze versoepeling, in ieder geval als eerste stap. Maar er zijn ook genoeg mensen die het helemaal niet prettig om nu al weer met een hoop andere mensen op een terras neer te strijken.

Maar nu het steeds mooier weer wordt en de temperatuur stijgt, krijgt iedereen de behoefte om lekker buiten te eten. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van plekken waar je heerlijk buiten kan eten en je de afstand tussen andere mensen prima in acht kan houden.

Buiten eten in de tuin

De mensen met een eigen tuin hebben geluk. Zij kunnen zo vaak als ze willen buiten eten en dat terwijl het gasfornuis en de koelkast binnen handbereik staan. Dus zorg dat je een comfortabele tuintafel hebt die uit de wind en ook een beetje in de schaduw staat en eet alles wat je in de keuken in elkaar flanst lekker buiten op. Je kan natuurlijk ook altijd de barbecue aansteken.

Buiten eten in de tuin

Buiten eten op het balkon

Niet iedereen heeft de luxe van een tuin. Maar veel huishoudens hebben wel een balkon. Is het balkon groot genoeg om er met het hele gezin te zitten? Dan hebben jullie net zoveel luxe als in de tuin. Je kan iedere soort maaltijd zonder problemen uit de keuken toveren en heerlijk op je eigen balkon nuttigen. Is jouw balkon wat kleiner? De kinderen vinden het misschien wel veel leuker om met elkaar op de grond op een kleed, net voor de balkondeur, te picknicken. Jij en je partner kunnen dan in wat relatief meer rust genieten van je maaltijd op je balkon terwijl jullie toch gezellig samen eten.

Buiten eten in de wijktuin

Heb je thuis helemaal geen ruimte om buiten te eten? Strijk dan neer in de wijktuin. Veel portiekwoningen en flats hebben een gezamenlijke tuin voor de bewoners. Dus eigenlijk gewoon je eigen (hele grote) achtertuin. Zet een campingtafel en wat stoelen neer, of leg een groot picknickkleed neer en ook hier kan je heerlijk buiten eten. En doordat deze tuin nog steeds heel dicht bij je keuken te vinden is, kan je makkelijk warme of gekoelde gerechten bereiden om direct te nuttigen. Wel is het handig om na te denken wat je maakt, zodat het wel makkelijk naar de tuin te brengen is, en makkelijke gegeten kan worden in de tuin.

buiten eten wijktuin

Buiten eten in het park

Heb jij geen wijktuin? Kijk dan eens rond in het nabijgelegen park. Hier zijn vaak picknickplekken te vinden of ruim opgezette grasvelden waar je ook heerlijk kan eten. Op sommige plekken zijn zelfs picknicktafels geplaatst waardoor je gewoon aan tafel kan eten, maar met een groot kleed en een mand vol lekkers is het ook heel gezellig en sfeervol buiten eten. Zorg er wel voor dat de warme gerechten goed verpakt zijn en de gekoelde gerechten in een koelbox of koeltas worden meegenomen. Je wilt natuurlijk niet dat het bederft of te snel afkoelt.

Buiten eten op het strand

Een andere sfeervolle plek om buiten te eten is het strand. Nu de terrassen weer open mogen kan je natuurlijk een tafel reserveren bij jouw favoriete strandtent, maar je kan ook met een tas vol lekkers en een picknickkleed met je tenen in het zand eten. Voor de kinderen vaak een groot feest en jij kan tijdens het eten van het strandleven genieten en je hebt de zee als uitzicht.

Buiten eten

Eten op het water

Een hele luxe manier van buiten eten waarbij je de garantie hebt dat andere mensen niet bij je in de buurt kunnen komen is op het water. Enkele geluksvogels hebben de luxe van een eigen boot. Maar dat is helemaal niet nodig. Bij ieder water in Nederland is wel een botenverhuurder te vinden waar jij je eigen sloep of fluitsterboot kan huren. Leg ergens lekker aan en trek jouw picknickmand open. Een stukje stokbrood met smeersel en een lekker wijntje erbij en genieten maar!

Wil jij meer van onze tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo maak je ook gelijk kans op leuke acties en prijzen!