Overnachten bij Pillows Luxury Boutique Hotel in Deventer

Geschreven op 5 oktober 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Pillows Hotel Deventer

partnercontent

Onlangs waren wij te gast in de prachtige Hanzestad Deventer, met dank aan VVV Deventer. Zij hadden een enorm leuk programma samengesteld met een koekproeverij bij de Deventer Koekwinkel, een museumbezoek aan twee mooie musea, een heerlijke lunch bij Meadow, een stadswandeling met torenbeklimming door Deventer met Truus Schreijer en een bierproeverij bij DAVO Bieren. Maar het mooiste bewaarden ze voor het laatst: want we kregen ook een diner bij het IJssel Restaurant én een overnachting bij Pillows Luxury Boutique Hotel!

Pillows Hotel Deventer

Het Pillows Hotel

Het Pillows Hotel in Deventer ligt direct aan de IJssel aan de overkant van Deventer aan de ene kant en aan een park aan de andere kant. Het is dan ook niet gek dat Pillows Hotel Deventer een geliefde trouwlocatie is! Om er te komen kan je vanuit Deventer met de auto de brug over óf je gaat met de fiets of lopend het pontje op. Het pontje vaart de hele dag heen en weer (tot 23:00 uur ’s avonds) en je hoeft nooit lang te wachten. Een retourtje kost slechts 1,70. Aan de kant van het hotel kan je je auto parkeren op de gratis parkeerplaats van het hotel, of een stukje verderop op de grote parkeerplaats. Je betaalt hier slechts 1 euro per dag voor en op zondag is parkeren zelfs gratis! Veel goedkoper dan parkeren in het centrum van Deventer!

Pillows Hotel Deventer

Prachtige locatie

Toen we ’s middags gingen inchecken bleek onze kamer nog niet helemaal klaar te zijn. Wel mochten we de koffers bij het vriendelijke personeel van de balie achterlaten. Zij zouden onze koffertjes later al naar onze kamer brengen. Het hotel is kleinschalig opgezet en van alle gemakken voorzien. Het zit op een prachtige locatie; namelijk naast dat het aan de IJssel ligt, ligt het ook aan het Worpplantsoen. Dit is het oudste stadswandelpark van Nederland! We moesten dus nog even wachten tot we de kamer mochten bekijken, maar dat was helemaal niet erg.

Pillows Hotel Deventer

Heerlijke luxe

Nadat wij na onze eerdere avonturen in Deventer die dag ’s avonds aankwamen bij het hotel, konden we de kamer bekijken. Deze was niet groot, maar wel heel luxe! Het bed was perfect en alles wat we nodig hadden zat erin. De badkamer met douche was ook helemaal prima en we konden onze natgeregende schoenen even laten drogen op de verwarming. Gelukkig hadden we ook een droog paar bij ons want heel veel tijd om ons op te frissen hadden we niet: we hadden namelijk om 19:00 uur een tafel in het IJssel Restaurant!

Pillows Hotel Deventer

Het IJssel Restaurant

Gelukkig zit het IJssel Restaurant in hetzelfde gebouw als het hotel, dus we hoefden niet ver te reizen. Daar werden we vriendelijk ontvangen door onze eigen ober (wat chique!) en er werd gevraagd of wij nog speciale dieetwensen hadden. We zouden het 5-gangen Chef’s Choice menu met bijbehorend wijnarrangement. We waren enorm benieuwd!

Pillows Hotel Deventer

Fine dining

Het IJssel Restaurant serveert gerechten die geïnspireerd zijn op de Dutch Cuisine. Er wordt vooral gebruik gemaakt van lokale producten. De gerechten zagen er stuk voor stuk prachtig uit! We kregen eerst een oester vooraf met een heerlijk glaasje bubbels. De oester werd gevolgd door een amuse met steak tartaar en ook hierbij zat een lekkere, witte wijn. Hierna volgde een prachtig voorgerecht met maïstortilla en een prachtig gerecht met Kingfish en een coquille die ik nog nooit had gegeten maar erg lekker vond. Allemaal ook weer met een heerlijke wijn. Het hoofdgerecht was een mooi (en heerlijk mals) stukje rundvlees met bijbehorende rode wijn. Als dessert kregen we heerlijk ijs. De dessertwijn sloegen we even af, maar de koffie na afloop was een prima afsluiter! We hebben genoten en zijn echt in de watten gelegd.

Pillows Hotel Deventer

Luxe ontbijt

Daarna gingen we moe maar voldaan naar boven waar onze hotelkamer was. We zijn na een snelle douche als een blok in slaap gevallen. Omdat we een late uitcheck hadden en het ontbijt tot 10:30 uur werd geserveerd, konden we het de volgende ochtend lekker rustig aandoen. Om 9 uur gingen we op ons gemak naar de ontbijtzaal waar al aardig wat mensen zaten. Het ontbijt ging anders dan wij normaal gewend waren. Bij ons bord lag een briefje met verschillende A La Carte Breakfast gerechten erop. We kregen koffie en een etagère met croissants, jam en broodjes. Onze a la cartebestelling werd intussen opgenomen en vervolgens bij ons gebracht! We hoefden dus niet in de rij voor het buffet. Wat een luxe weer! Alles smaakte heerlijk, zeker de wentelteefjes van suikerbrood die we als toetje besloten te nemen.

Pillows Hotel Deventer

De stad in!


Na het ontbijt maakten we nog even een wandeling door het oudste stadswandelpark van Nederland. Daarna gingen alle spullen bij elkaar zoeken en was het tijd om uit te checken. De zon scheen heerlijk en het was een perfecte dag om de stad nu ook in de zon te bekijken. Bedankt Pillows Hotel Deventer en IJssel Restaurant voor alle goede zorgen en het heerlijke eten! En natuurlijk ook een grote dank je wel aan VVV Deventer voor het organiseren!


Foto’s: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox