Met de kids op ontdekkingstocht op Buitengoed Dorrepaal

Geschreven op 22 januari 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Buitengoed Dorrepaal

Wil jij je kinderen even lekker ‘uitlaten’ en zelf even lekker relaxed kunnen zitten en genieten van een heerlijke omgeving? Dan moet je zeker eens naar Buitengoed Dorrepaal in Leidschendam. Dorrepaal is een landgoed langs de Vliet, op de hoogte van de Kerkstraat van Voorburg. Een mooi landhuis met een heel groot en gevarieerd landgoed er omheen waar de kinderen werkelijk van alles mogen!

Dorrepaal. Een landhuis, een hele mooie tuin, diertjes en volop ontdekplekjes

Wanneer je aankomt op het terrein zie je direct het mooie hoge landhuis. Als je daaromheen loop wordt je gelijk omringt door bloemen, struiken, perkjes en gras. Aan de ene kant een konijnenburcht, aan de anders kan cavia’s. Iets verder door een vlindertuin en achterin de speelweide voor de kinderen met daarvoor en daarnaast terrasjes, varkens (ze heten Geer en Goor…), geitjes en het tuinhuisje waar je lekker iets te eten en te drinken kan halen. De kinderen mogen de diertjes ook zelf voeren. Het voer kan je bij het team van Dorrepaal kopen.

Buitengoed Dorrepaal

Zelf lekker relaxen in de zon terwijl de kinderen op speelse wijze de natuur ontdekken

Dus neem zelf lekker plaats in de zon of onder een parasol en laat je kinderen lekker ravotten en op onderzoek uitgaan. Achter de speelweide is een heuse kaboutertuin met kabouters en smurfen. Dus je kan ze lekker laten struinen.

Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd door de teamleden van Dorrepaal. De kinderen worden bijvoorbeeld op gezette tijden op een speelse manier rondgeleid door het hele landgoed door een van de begeleiders. Toen wij er waren droeg hij een bijenpak en had hij zijn gitaar bij zich en dwarrelde met de kinderen rond en zong steeds liedjes over het stuk van de tuin waar de toen waren.

theetuin Buitengoed Dorrepaal

Absoluut een aanrader!

Buitengoed Dorrpaal is zeker een aanrader als je toch even de deur uit wilt, de kinderen op creatieve manier met de natuur in aanraking wilt laten komen, maar ook zelf even een klein rustmomentje in wilt bouwen. Maar ook kinderfeestjes kunnen hier perfect worden georganiseerd.