Escapegame La Casa de Papel – ervaringen van de deelnemers: Ingeborg

Geschreven op 30 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ingeborg
Ingeborg Hendriks
Ingeborg escapegame La Casa de Papel

Eind augustus waren wij met een aantal van onze lezers uitgenodigd bij Escaperoom TIME in Utrecht voor de spannende escapegame La Casa de Papel! Nu zijn wij bij OpstapmetLisa groot fan van deze Netflix serie die inmiddels al aan het 5e seizoen toe is en zitten wij lekker in het verhaal. Een aantal van onze gasten was nog niet bekend met deze serie, dus gingen zij volledig blanco het spel in.

In deze blogserie laten wij steeds een van de deelnemers aan het woord om te vertellen hoe zij deze escape game hebben ervaren waarin je met een combinatie van een kamer én een complete VR omgeving op zoek moet naar codes en tips om uiteindelijk de kluis te kraken.

Dit keer lees je over de ervaringen van Ingeborg

Wat had ze er van te voren van verwacht?

“Ik ben geen ervaren escaperoom bezoeker, sterker nog: ik heb het eigenlijk maar 1 keer eerder gedaan. Maar ik hou zeker van spelletjes en wil altijd graag winnen. Dus ik verwachtte vooraf dat dit spel ook wel voor mij bestemd was. Alleen dat VR, is dat wel wat voor mij?! Ik heb wel eens eerder zo’n bril op gehad, dat vond ik wel een vreemde ervaring. Ik was voornamelijk gedesoriënteerd. Dus ik had op voorhand wel aangegeven dat ik die liever niet op had.”

escapegame TIME La Casa de Papel

En wat vond Ingeborg van het spel?

“Bij binnenkomst in de kamer, vond ik deze vooral heel leeg, maar wel heel ruim. Zeker in deze tijd waar afstand essentieel is, was dat wel zo prettig. Dit was toch een beetje een zorg, want zitten we niet te dicht op elkaar? Tijdens de installatie ging ik al direct kijken waar slotjes zaten, waar dus oplossingen voor gezocht moesten worden… Dit had ik van de vorige keer al geleerd. De strijd zat er dus lekker in.

Na de introductie gingen we direct aan de slag met de opdrachten, wat goed te doen was met 4 personen. We besloten in tweetallen te gaan werken. Ik dacht, ik start met de VR-bril, dan weet ik direct of dat wat voor mij is. En dat was eigenlijk heel leuk! Je moest echt samenwerken, want wat je daar zag had weer te maken met wat in de kamer was. Dus uiteindelijk was de kamer heel erg gevuld, alleen dan zag je soms iets in de VR-bril en dan weer in real-live. En het voordeel van de ruime ‘lege’ kamer is dat je goed afstand kon houden bij de objecten waar je hints moest zoeken. Ze hadden dit ook duidelijk gemarkeerd met belijning op de vloer.

We gingen gelijk aan elkaar op, de strijd was onderling was goed voelbaar. Dat motiveert natuurlijk steeds meer om door te gaan. Maar helaas, waar wij als eerste iets voor stonden, maakte het andere team (wit) een eindsprint die we helaas niet meer konden inhalen.

De ontlading aan het eind was ook prachtig om te zien en we doken direct in de evaluatie. Waar ging het goed, wat sprak voor zich en wat waren de problemen waar we tegen aanliepen. We raakten niet uitgepraat. Kortom, een zeer leuke escaperoom en zeker ook Coronaproof…!”

Groet Ingeborg