Een dagje uit in vogelpark Avifauna

Geschreven op 19 oktober 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Avifauna

Even geleden hadden wij een familiefeest. Mijn vader was jarig en werd 65. En dat moet natuurlijk worden gevierd. Mijn moeder wilde iets leuks met de kinderen en kleinkinderen doen, maar de grote vraag was; wat dan?! Onze familie bestaat uit 2 gezinnen. Opa en oma, 4 volwassen kinderen en 4 kleinkinderen. Wat is er te doen, waarbij iedereen het naar zijn zin heeft en ook iedereen actief aan mee kan doen?

Een activiteit die leuk is voor iedereen

Er zijn verschillende ideeën geopperd. Van iets actiefs op het strand (maar voor opa en oma het liefst niet té actief) tot een leuke boottocht (maar de jongsten hebben nog geen zwemdiploma) tot aan een dag naar de dierentuin (maar daarvan zijn we allemaal al abonnementhouder). Totdat mijn moeder met het idee kwam om voor de verjaardag van mijn vader naar Avifauna te gaan.

In de jungle van Avifauna

Vogelpark Avifauna

Avifauna is een vogelpark in Alphen aan den Rijn. Het park is weids opgezet en heeft verschillende thema’s, tuinen en kassen. Zo kom je door de hoofdingang direct langs het Van der Valk restaurant dat aan het park gekoppeld is. In de tuin bij het restaurant vind je al een prachtige groep van Flamingo’s, welke je overigens ook vanaf je tafel in het restaurant door het raam  kan bewonderen.

Vervolgens kom je langs een prachtig stukje tuin met verschillende watervogels. Daarachter is de tribune waar meerdere malen per dag prachtige vogelshows worden gegeven. Daar omheen vind je verschillende kassen en tuinen met de meest exotische en uiteenlopende vogels en andere dieren zoals aapjes en wasbeertjes.

Op de ene plek kan je de vogels door de volière heen bewonderen en lees je op de informatieborden waar ze vandaan komen en hoe ze leven, en op de andere plek loop je door een stuk van hun eigen habitat.

vogels uit je hand laten voeren

Vogels uit je hand laten drinken

Ook is er een kas waarbij je de vogeltjes zelf te drinken kan geven. Uiteraard hebben wij ook dat gedaan. Aan het begin van de kas kan je een klein bekertje met suikerwater komen en als je die in je handen houd, komen de vogeltjes vanzelf op je af.

De kinderen vonden dat in het begin een beetje spannend, maar toen ze eenmaal een beetje aan de vogels waren gewend vonden ze het prachtig dat de vogeltjes uit hun handen dronken of ondertussen hun haren probeerden op te eten. En natuurlijk stonden opa en oma te genieten van de pret van hun kleinkinderen.

De vogelshow

Na het voeren van de vogeltjes hebben we plaats genomen op de tribune voor de vogelshow. De verzorgers vertelden op een heel leuke manier waar de vogels vandaan kwamen, hoe ze eten, op welke plekken ze hun nest bouwen en hoe ze met elkaar omgaan. Dit terwijl de verzorgster de beestjes een teken gaf om naar haar toe te komen, of juist om zichzelf aan het publiek te presenteren door boven onze hoofden rond te vliegen. Dit werd ondersteund door bijpassende geluiden en muziek, waardoor deze show voor iedereen een prachtig schouwspel was.

 

Lekker uitrazen in de speeltuin

Uiteraard hebben wij ook tussendoor nog even een drankje gehaald bij de horeca van de speeltuin. Zo konden wij met elkaar even napraten over de mooie vogels en show die we hebben gezien, terwijl de kinderen hun energie nog even kwijt konden in de speeltuin. Ons bezoek aan Avifauna was daarmee voor iedereen een groot succes en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.