De mooiste vuurwerkshows van 2023

Geschreven op 21 november 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vuurwerkshows in Nederland

Het jaar 2023 is weer omgevlogen! Nog even en we vieren weer oud en nieuw met haar oliebollen, gezelligheid en vuurwerk! Nu kan je natuurlijk zelf vuurwerk afsteken, maar je kan ook een vuurwerkshow bezoeken. Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste vuurwerkshows van Nederland.

Het Nationale Vuurwerk

Het Nationale Vuurwerk zal dit jaar plaatsvinden op drie locaties in Rotterdam: op de Erasmusbrug, Hoek van Holland en Nesselande. Vanaf de Boompjeskade heb je het beste zicht op de show op de Erasmusbrug, de vuurwerkshow van Hoek van Holland is het beste te bekijken vanaf de Koningin Emmaboulevard en vanaf de Siciliëboulevard kan je de oud en nieuw vuurwerkshow van Nesselande het beste zien. Toegang is gratis!

vuurwerkshows

Het Nationale Kinder Vuurwerk

De allerkleinsten worden niet vergeten bij het Nationale Vuurwerk. Ook dit jaar is er weer een editie van het Nationale Kinder Vuurwerk. Dit evenement wordt gehouden op de Kop van Zuid. Omdat kleine kinderen doorgaans niet op kunnen blijven tot middernacht is dit een superleuk alternatief tegenover andere vuurwerkshows. Oud en Nieuw start voor de kinderen al om 19:10 uur! Toegang tot het Nationale Kinder Vuurwerk zijn gratis, maar er is een beperkt aantal kaarten voor oud en nieuw beschikbaar. Deze kaarten kan je via Eventix aanschaffen.

Oud & Nieuw Feest op het Museumplein

Ook in Amsterdam wordt er op 31 december feestelijk afgeteld naar 2024 en wel tijdens het Oud & Nieuw Feest op het Museumplein. Electric Fireworks is hét vuurwerkfeest van Amsterdam. Toegang is gratis, maar wees er wel op tijd bij want vol = vol. Het zelf afsteken van vuurwerk is niet toegestaan in Amsterdam. Het feest op het Museumplein begint om 22:00 uur en er zullen ook diverse artiesten optreden. De kinderen zijn vanaf 18:45 uur van harte welkom voor de leuke kindershow!

vuurwerkshows

Vuurwerkshow in Den Haag

Even was er sprake van dat de vuurwerkshow van Den Haag niet zou plaatsvinden op de Hofvijver maar op Wijk-en Sportpark De Verademing in het Regentessekwartier. Vanwege weerstand van omwonenden is er toch besloten dat de vuurswerkshow met oud en nieuw gewoon toch plaatsvindt op de Hofvijver, ondanks de renovatiewerkzaamheden.

Vuurwerkshow in Tilburg

Tilburg krijgt dit jaar een volledig vuurwerkverbod. Gelukkig kunnen de inwoners van Tilburg en omstreken wel genieten van een georganiseerde vuurwerkshows in de Piushaven en het Reeshof. Op beide locaties is er voor kinderen een vuurwerkshow vanaf 19:00 uur. Naast vuurwerk is er ook een spectaculiare lasershow.

vuurwerkshows


Foto’s: www.canva.com en facebookpagina Het Nationale Vuurwerk 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox