De beste Italiaanse restaurants in Maastricht

Geschreven op 7 juli 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse Restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Maastricht? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Maastricht.

Il Giardino

Il Giardino vind je op het gezelligste plein van Maastricht. Het Onze Lieve Vrouwenplein. Ingesloten tussen prachtige gebouwen, versiert met mooie bomen en sfeervolle terrassen. De eigenaren van Il Giardino komen van het prachtige eiland Sicilië en hebben hun roots meegenomen om te vertalen in heerlijke gerechten in hun Maastrichtse keuken. Je eet hier heerlijke soepen, antipasti, vlees, vis en natuurlijk pizza en pasta.

Gio’s Cucina

Ook op het bekendste plein van Maastricht kan je lekker Italiaans eten. Namelijk bij Gio’s op het Vrijthof. Bij Gio’s werken ze niet met een menukaart, maar kan je kiezen uit twee verschillende menu’s die je aan tafel worden vertelt. Je wordt hier dus iedere keer dat je komt weer opnieuw verrast met heerlijke wisselende gerechten. En vanaf het terras van Gio’s heb je ook nog eens prachtig uitzicht op het plein. En wanneer André Rieu zijn thuisconcert speelt, kan je met een terrasarrangement vanaf Gio’s genieten van zijn prachtige optreden.

Toscanella Apuana

Bij de Italiaanse keuken draait het niet om chique, statig en culinair. Het draait om lekker, puur en eerlijk eten en vooral heel veel gezelligheid en saamhorigheid. En dit vind je bij Toscanella Apuana. Lekker, laagdrempelig en gemoedelijk genieten van Italiaans eten. Je eet hier huisgemaakte pasta’s en pizza’s en andere traditionele Italiaanse gerechten.

Restaurant Laus

De naam Restaurant Laus doet je misschien niet direct aan Italiaans eten denken, maar niets is minder waar. Laus is de eerste echte carpacciobar van Maastricht. Je vind hier een brede keuze aan carpaccio’s, maar daarnaast natuurlijk ook andere heerlijke Italiaanse specialiteiten. Je kan bij Laus lekker aan de bar genieten van een wijntje en wat antipasti of uitgebreid dineren van de kaart of een 3 of 4-gangenmenu.

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.