Op stap in Woerden met Tanja

Geschreven op 24 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa

Tanja van Veen is Sales Manager bij het Best Western City Hotel in Woerden. Ze kent Woerden op haar duimpje en is dus de uitgelezen persoon om jou van de leukste tip te voorzien. Tanja is op de hoogte van de leukste activiteiten en evenementen. Ze weet waar je de grote trekpleisters van Woerden kan vinden, maar ook wat leuke uitjes zijn, waar je zelf nou net niet aan gedacht hebt.

Woerden als stad

De meeste mensen kennen Woerden alleen van het bordje langs de snelweg of zien Woerden wel eens voorbijkomen op Facebook. Maar deze stad, net onder Utrecht, is zeer zeker niet alleen de moeite waard om -door de uitstekende bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer- als uitvalsbasis te gebruiken, maar verdient ook zeker een eigen bezoek.

Trek er eens een dag voor uit om te ontdekken hoeveel diversiteit Woerden te bieden heeft!

Haven Woerden

Gastvrij en veel te doen!

Hier kwam ik achter toen ik een aantal jaren geleden begon te werken als sales manager voor Best Western City Hotel te Woerden. Ik werd aangenaam verrast door het enorme aanbod, bijzondere (verborgen) schatten, de rijke historie maar niet te onderschatten; de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de inwoners!

Bij mooi weer is het heerlijk fietsen door de natuur (de Meije) in dit groene hart, maar ook per boot is het goed toeven. Meer aan bij de Emmakade waar je meteen van de gelegenheid gebruik kan maken om de VVV te bezoeken wat in het Kaaspakhuis huist. Hier scoor je leuke kaassouveniers! Woerden staat immers bekend om de vele streekproducten. Op de website van de VVV ‘Beleef Woerden’ vind je veel activiteiten en markten die allen een bezoek waard zijn.

Wandel door de gezellige winkelstraten Voorstraat en Rijnstraat, waar je naast de vertrouwde ketens ook een keur aan bijzonder originele winkels vindt die je niet kan en hoeft te weerstaan. Zoals Alles is Liefde; voor het beste cadeau, de leukste kaart of gewoon iets voor jezelf!! You by Sandra is ook zo’n winkel waar je blij, maar zeker niet met lege handen vandaan zult komen…

Stadshart Woerden winkelen

Lunchen doe je bij Van Rossum met hun bijzondere inrichting of een van de gezellige restaurantjes op en rond het Kerkplein. Grote kans dat je bij mooi weer niet meer wegkomt hier.

Cultureel Woerden

Maar er is nog zoveel meer; een hele toffe manier om het centrum en de natuur te ontdekken doe je met een tour met een Tuktuk. Deze brengt je langs alle plaatsen die je gezien moet hebben!!

Sluit de dag af met toch wel een van de leukste theaters die ons land rijk is; Het Klooster. De naam zegt het al; een bijzonder theater in een al net zo bijzonder pand met een keur aan voorstellingen. Wat te denken aan de SuperSunday in samenwerking met de HALL. Die laatste is overigens zeer zeker een bezoek waard; heerlijk eten in een uiterst hippe sfeer!

DeHall (locatie WijnHall)

Heb je aan 1 dag Worden heb je niet genoeg? Slapen doe je dan uiteraard bij Best Western City hotel of bij het Stadshotel. Zoals je ziet; Beleef het in Woerden want Woerden geeft je de ruimte!

Zien we elkaar snel?

Tanja