De leukste kerstfilms voor het hele gezin

Geschreven op 7 december 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kerstfilm - de leukste kerstfilms

Kerstfilms staan voor gezelligheid en is daarom vaak een vast onderdeel van de kerstviering. Met een leuke kerstfilm kom je meteen in de kerststemming en het is ook nog eens leuk om met het hele gezin te doen. Dus pak de popcorn, de dekentjes en wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten. Hier komen onze tips.

Home Alone

Deze film is natuurlijk al heel oud, maar mag zeker niet ontbreken in deze lijst. In deze film wordt het jongetje Kevin per ongeluk alleen thuis achtergelaten terwijl de rest van het gezin op vakantie gaat met kerst. In eerste instantie is Kevin is superblij en ziet hij het helemaal zitten zo in zijn eentje. Maar als er twee inbrekers op de stoep staat wordt het een heel ander verhaal. Lukt het Kevin de mannen buiten de deur te houden? Echt een kerstfilm voor het hele gezin! En het leuke is: er is ook een tweede en een derde deel! Deze kerstfilm is te zien via Disney Plus.

The Polar Express

Zeker ook een echte kerstklassieker en aanrader is de film The Polar Express. In deze film wordt een jongetje uit bed gehaald om met de trein mee te gaan naar de Noordpool. Samen met de andere kinderen en de conducteur beleeft hij onderweg de spannendste avonturen. Maar zullen ze de kerstman ook echt ontmoeten? Je moet namelijk heel sterk in hem geloven om hem te kunnen zien. Te zien via Netflix.

Een jongen met de naam Kerstmis

De prachtig mooie kerstfilm A Boy named Christmas (Een jongen met de naam Kerstmis) staat nu eindelijk op Netflix. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig. In dit verhaal woont Nikolas met zijn vader Joel in het bos. Nikolas’ moeder is twee jaar eerder overleden. Wanneer de koning oproept aan de burgers om iets positiefs te brengen omdat het dorp triest en treurig is, besluiten de vader van Nikolas om op zoek te gaan. Wanneer hij niet terugkeert, besluit hij zelf ook om te gaan. Zal hij zijn vader en wat positiefs vinden?

How the Grinch stole Christmas

In het land van de Who’s is iedereen gek op kerstmis. Op één iemand na dan. De Grinch heeft een gruwelijke hekel aan de Kerst en hij doet er alles aan om het kerstfeest de verpesten. Het groene monster steelt alle kerstcadeaus en kerstversieringen omdat hij vroeger werd gepest. Nu wil hij het kerstfeest voor iedereen verpesten. Maar natuurlijk komt uiteindelijk alles goed. Een kerstfilm met een boodschap! Te zien via Pathé Thuis, Videoland en Netflix.

Arthur Christmas

Deze animatiefilm is leuk voor het hele gezin. In deze film heeft de kerstman twee zonen, maar hij heeft nog steeds graag zelf de touwtjes in handen. Totdat hij per ongeluk één cadeau vergeet af te leveren. Aan zijn jongste zoon Arthur de schone taak om dit cadeau alsnog af te leveren. Met alle gevolgen van dien. Een heel vermakelijke film, te zien op Pathé Thuis.

Klaus

De Netflix Original Klaus is ook echt een leuke film tijdens de kerstdagen. Een eenzame speelgoedmaker en een egoïstische postbode sluiten hierin een onwaarschijnlijke vriendschap. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen in het koude en donkere dorp waar ze wonen blij wordt. Uiteraard is deze film te zien via Netflix.

Last Christmas

Een leuke film om met wat oudere kinderen te kijken is Last Christmas. In deze film is Kate niet tevreden met haar leven. Ze werkt als kerst elfje in een kerstwinkel en heeft net een heel zware tijd achter de rug. Als ze per ongeluk Tom ontmoet durft ze zich langzaamaan open te stellen. Een mooie film met een beetje vergezocht plot, maar wel een film waar ik erg van heb genoten in de bioscoop. Met lekker veel muziek van George Michael. Deze film is te zien op Amazon Prime en Pathé Thuis.

Elf

Tenslotte een film die in bijna alle lijstjes met favoriete kerstfilms voorkomt: Elf. In dit verhaal gaat het over Buddy, een gewoon mens die is opgevoed door de elfjes van de kerstman. Wanneer hij erachter komt dat hij is geadopteerd, gaat hij naar New York om zijn biologische vader op te zoeken. Tijdens zijn zoektocht probeert hij ook nog eens de kerstgedachte te verspreiden en dat valt niet mee in het cynische New York. Dat levert natuurlijk de nodige hilariteit op. De film was zelfs inspiratie voor een heuse Broadway musical! Elf is dit jaar te zien op Netflix.

Dash & Lily (serie)

En als aller-allerlaatste hebben we ook nog een geweldige kerstserie voor je. Wat heb ik genoten van Dash & Lily. In deze serie draait het allemaal om een rood notitieboek. Lilly, die helemaal gek is van Kerst, heeft dit boek verstopt in een tweedehands boekenwinkel. Dash, een jongen die een hekel heeft aan Kerst, vindt het notitieboek. Hij besluit Lilly’s uitdaging aan te gaan. Omdat Dash verder toch niets te doen heeft in de kerstvakantie, besluit hij ook een uitdaging voor Lilly te maken. Zo gaat het een tijdje door, maar kan je verliefd worden op iemand van papier? Dash & Lilly is te zien op Netflix.


Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.