De leukste kerstfilms voor het hele gezin

Geschreven op 7 december 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kerstfilm - de leukste kerstfilms

Kerstfilms staan voor gezelligheid en is daarom vaak een vast onderdeel van de kerstviering. Dit jaar misschien nog wel meer dan voorgaande jaren. Met een leuke kerstfilm kom je meteen in de kerststemming en het is ook nog eens leuk om met het hele gezin te doen. Dus pak de popcorn, de dekentjes en wat te drinken en ga er maar eens goed voor zitten. Hier komen onze tips.

Home Alone

Deze film is natuurlijk al heel oud, maar mag zeker niet ontbreken in deze lijst. In deze film wordt het jongetje Kevin per ongeluk alleen thuis achtergelaten terwijl de rest van het gezin op vakantie gaat met kerst. In eerste instantie is Kevin is superblij en ziet hij het helemaal zitten zo in zijn eentje. Maar als er twee inbrekers op de stoep staat wordt het een heel ander verhaal. Lukt het Kevin de mannen buiten de deur te houden? Echt een kerstfilm voor het hele gezin! Deze kerstfilm is te zien via Pathé Thuis.

The Polar Express

Zeker ook een echter kerstklassieker en aanrader is de film The Polar Express. In deze film wordt er een jongetje uit bed gehaald om met de trein mee te gaan naar de noordpool. Samen met de andere kinderen en de conducteur beleeft hij onderweg de spannendste avonturen. Maar zullen ze de kerstman ook echt ontmoeten? Je moet namelijk heel sterk in hem geloven om hem te kunnen zien. Te zien via Pathé Thuis en Videoland.

How the Grinch stole Christmas

In het land van de Who’s is iedereen gek op kerstmis. Op één iemand na dan. De Grinch heeft een gruwelijke hekel aan de kerst en hij doet er alles aan om het kerstfeest de verpesten. Het groene monster steelt alle kerstcadeaus en kerstversieringen omdat hij vroeger werd gepest. Nu wil hij het kerstfeest voor iedereen verpesten. Maar natuurlijk komt uiteindelijk alles goed. Een kerstfilm met een boodschap! Te zien via Pathé Thuis, Amazon Prime en Netflix. Er is ook een animatiefilm van De Grinch. Deze kerstfilm is te zien op Amazon Prime.

Arthur Christmas

Deze animatiefilm is leuk voor het hele gezin. In deze film heeft de kerstman twee zonen, maar hij heeft nog steeds graag zelf de touwtjes in handen. Totdat hij per ongeluk één cadeau vergeet af te leveren. Aan zijn jongste zoon Arthur de schone taak om dit cadeau alsnog af te leveren. Met alle gevolgen van dien. Een heel vermakelijke film, te zien op Netflix en via Pathé Thuis.

Klaus

De Netflix Original Klaus is ook echt een leuke film tijdens de kerstdagen. Een eenzame speelgoedmaker en een egoïstische postbode sluiten hierin een onwaarschijnlijke vriendschap. Samen zorgen ze ervoor om iedereen in het koude en donkere dorp waar ze wonen blij te maken. Uiteraard is deze film te zien via Netflix.

Last Christmas

Een leuke film om met wat oudere kinderen te kijken is Last Christmas. In deze film is Kate niet tevreden met haar leven. Ze werkt als kerst elfje in een kerstwinkel en heeft net een heel zware tijd achter de rug. Als ze per ongeluk Tom ontmoet durft ze zich langzaamaan open te stellen. Een mooie film met een beetje vergezocht plot, maar wel een film waar ik vorig jaar erg van heb genoten in de bioscoop. Met lekker veel muziek van George Michael. Deze film is te zien op Amazon Prime en Pathé Thuis.

Elf

Tenslotte een film die in bijna alle lijstjes met favoriete kerstfilms voorkomt: Elf. In dit verhaal gaat het over Buddy, een gewoon mens die is opgevoed door de elfjes van de kerstman. Wanneer hij erachter komt dat hij is geadopteerd, gaat hij naar New York om zijn biologische vader op te zoeken. Tijdens zijn zoektocht probeert hij ook nog eens de kerstgedachte te verspreiden en dat valt niet mee in het cynische New York. Dat levert natuurlijk de nodige hilariteit op. De film was zelfs inspiratie voor een heuse Broadway musical! Helaas, en daarom staat hij ook onderaan, is het niet eenvoudig Elf te kijken via de bekende streamingsdiensten. Maar je kan de dvd natuurlijk wel kopen!

Wil jij, naast deze kerstfilms ook tips hebben over andere films voor thuis of in de bioscoop? Kijk dan eens op onze blogserie van de Leukste films, thuis en in de bioscoop