Creëer een gezellige sfeer in huis in het najaar

Geschreven op 28 september 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Gezellige sfeer thuis

partnercontent

Met het najaar weer in zicht, is het tijd om je huis om te toveren tot een gezellige en warme plek waar je kan ontspannen en genieten van de knusse sfeer. Wanneer het weer buiten kouder wordt is er niks beter dan lekker warm en knus in je huisje zitten. In dit artikel delen we een aantal handige tips om de perfecte ambiance te creëren en je huis helemaal klaar te maken voor het najaar. Lees hier de tips!

Kaarsen en verlichting

Niets brengt zoveel sfeer in huis als kaarsen en de juiste verlichting. Kies voor kaarsen in warme, herfstachtige kleuren en plaats deze op strategische plekken in huis, zoals op de salontafel, vensterbanken en in de badkamer. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van sfeerverlichting, zoals led dimmers of een tafellamp met een warme gloed. Deze zachte verlichting zorgt voor een intieme sfeer en maakt je huis nog gezelliger.

sfeer verlichting

Kleuren en texturen

Eén van de meest effectieve manieren om een gezellige sfeer in huis te creëren is door gebruik te maken van warme kleuren en texturen. Denk aan diepe aardetinten zoals bruin, oranje en bordeaux rood. Deze kleuren stralen warmte uit en brengen een gevoel van geborgenheid met zich mee. Daarnaast kan je ook spelen met verschillende texturen, zoals wollen dekens, fluwelen kussens en zachte tapijten. Deze toevoegingen zorgen voor een gevoel van comfort en luxe. 

zachte texturen

Natuurlijke elementen

Breng de schoonheid van de natuur naar binnen door het toevoegen van natuurlijke elementen in je interieur. Denk aan een mooie bos gedroogde bloemen, takken met herfstbladeren of een houten schaal met dennenappels. Deze elementen zorgen voor een rustieke uitstraling en dragen bij aan een warme sfeer in huis. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van geurende natuurlijke materialen, zoals gedroogde kruiden of een bosje lavendel, om je huis een aangename geur te geven.

natuurlijke elementen

Decoratieve kussens en plaids

Een snelle en eenvoudige manier om je huis gezelliger te maken, is door het toevoegen van decoratieve kussens en plaids. Kies voor kussens en plaids in warme kleuren en patronen die passen bij het najaar. Leg een plaid over de bank of stoel en stapel een aantal kussens op voor een knusse uitstraling. Niet alleen zien ze er mooi uit, maar ze bieden ook extra comfort en warmte tijdens de koudere maanden.

kussens en plaids

Geurkaarsen en geurstokjes

Naast kaarsen die zorgen voor sfeervol licht of inbouwspotjes, kan je ook geurkaarsen en geurstokjes gebruiken om je huis een heerlijke herfstgeur te geven. Kies voor geuren zoals kaneel, vanille, pompoen of warme appel. Deze geuren brengen direct een gezellige sfeer en zorgen voor een aangename ambiance in huis. Plaats de geurkaarsen en geurstokjes op strategische plekken, zoals in de woonkamer, slaapkamer of badkamer, om de geur gelijkmatig te verspreiden.

geurkaarsen


Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox