De leukste escape games voor thuis voor het hele gezin

Geschreven op 5 april 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
escape game

partnercontent

Is het een beetje druilerig buiten maar wil je wel wat leuks doen met het gezin? Dan hebben wij een leuke doe-tip voor je! Doe bijvoorbeeld eens een leuke en spannende escape game voor thuis!

Offline escape games

Escape games worden steeds populairder en dat hebben spellenbedenkers ook gemerkt. Zo zijn er verschillende bordspellen op de markt gebracht die het gezin even lekker uitdagen. Zet je hersenen aan het werk en probeer de code binnen een bepaalde tijd te kraken!

escape games

De escape games van Jumbo Play

Jumbo Play heeft op dit moment drie escape games voor thuis. Alle drie de spellen zijn uitdagend genoeg voor heel veel puzzelplezier voor het gezin met oudere kinderen. La Casa de Papel, een spel gebaseert op de bekende Netflix serie is al leuk voor kinderen vanaf 14 jaar. Escape Quest: The Beginning (Ascalons Fury) is een spel voor 16 jaar en ouder en ook Itzamna’s Eye is geschikt voor deze leeftijdsklasse. Vervelen is niet mogelijk met deze uitdagende Jumbo spellen!

De escape games van Identity Games

Identity Games heeft een behoorlijk arsenaal aan escape games in het assortiment. Nadeel aan een dergelijk spel in bordspel versie is dat je het spel maar 1 x kan doen, maar daar is wat op gevonden! Er zijn namelijk veel uitbreidingsspellen te koop zodat het basisspel toch iedere keer anders is! De meeste escape games van Identity Games zijn 16+ omdat er vaak een griezelig element aan is toegevoegd, maar het spel Jumanji, de familie editie is al geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Alleen samen kan de puzzel worden opgelost!

Escape games voor kinderen

Vinden je kinderen het geweldig om spion te zijn? Dan is de Yulu Operation Escape Room echt een aanrader. Dit spel is al te spelen voor kinderen vanaf 6 jaar. Spellenmaker Yulu heeft verschillende interactieve bordspellen op de markt gebracht die erg geschikt zijn voor de jongere speler. Leuk, uitdagend en spannend tegelijk!

Unlock the Bottle

Unlock The Bottle

Let op: spelers van deze escape game moeten oud genoeg zijn om alcohol te mogen drinken. Dus niet geschikt voor kinderen, maar wel als je bijvoorbeeld Oud en Nieuw viert met oudere kinderen en volwassenen. Er zijn twee versies van Unlock the Bottle die je kan bestellen om thuis te spelen. Het Bier Mysterie en De Verloren Wijn. Deze laatste is laatst gespeeld door onze gastblogster Yf en die heeft een heel geslaagde avond gehad! Je leest in het blog hoe zij en haar medespelers dit spel hebben ervaren.

Unlock the Bottle for kids! Er is nu ook een spelversie voor de kinderen. Het Limonade Experiment is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd tussen de 6 en de 12 jaar. Het is te spelen met 2 – 6 kinderen en is heel leuk met proefjes, puzzels en opdrachten. Hiermee zijn ze wel even zoet! Goed om te weten: het Limonade Experiment wordt geleverd met suiker- en glutenvrije limonades.

Online escape games

Speel je liever een online escape game? Dat kan ook! Er zijn heel veel aanbieders die online escape games aanbieden. We hebben de leukste familiespellen voor je gevonden.

De familie Groen

escape games

Living Story heeft het spel De Familie Groen in Avonturenland ontwikkeld. Deze familie krijgt een uur de tijd om de code te kraken met opdrachten die je al kan doen met kinderen vanaf 6 jaar. Pretpark Avonturenland staat op het punt om open te gaan, maar iemand heeft het park gesaboteerd! Geen van de attracties werkt en de code is veranderd. Aan jullie thuis de taak om deze code te kraken en de attracties te laten werken.

Kamer 51: online escape games

Escape Games

De online escape games van Escape Room @ Home van SOS-Events zijn heel erg geschikt voor gezinnen want voor elke leeftijd is er wel een game te vinden. Zo is er al een spel voor kinderen van 3 tot 6 jaar! Maar er zijn ook spellen voor kinderen van 16 jaar en ouder, dus je kan alle kanten op! Alle spellen duren een uur, dus prima vol te houden. Op onder andere de website van Kamer 51 vind je alle soorten escape games die er beschikbaar zijn, dus veel plezier!


Foto’s: Jumbo Play en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox