Winkelen in de ‘9 straatjes’ in Amsterdam

Geschreven op 25 juni 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
9 straatjes Amsterdam

Een echte aanrader voor wie een dagje wil winkelen in Amsterdam, gaat naar de ‘9 straatjes’.  De smalle straatjes met de authentieke grachten zorgen voor een gezellige sfeer.

Een keer niet de Amsterdamse binnenstad

Natuurlijk is het leuk om in de Amsterdamse binnenstad te winkelen, maar als je op zoek bent naar bijzondere boetiekjes, restaurantjes en terrasjes, is het leuker hiervan af te wijken. Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik regelmatig even naar de ‘9 straatjes’. De winkels bieden je net even wat anders. Originele kleding en accessoires waar niet iedereen mee loopt, bijvoorbeeld. Wanneer je even klaar bent met shoppen kun je in de ‘9 straatjes’ ook terecht bij één van de vele restaurants of café’s.

De aanraders van de ‘9 straatjes’

9 straatjes Le CoeurStrijk bijvoorbeeld even neer voor een lunch of om gewoon lekker te loungen. Zo kom ik graag bij Bistrothèque Le Coeur. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een lekkere kop koffie of glas wijn. En ben jij fan van Fab? In de Hartenstraat vind je hun flagshipstore. Producten zoals portemonnees en tassen.

En als je zelf leuke armbanden of kettingen wilt maken, moet je zijn in de Huidenstraat. Hier zit Beadies. Een gezellig knutselwinkeltje vol met kralen en bedeltjes.

In de Runstraat vind je Skins Cosmetics Lounge. Een heerlijke winkel vol met natuurlijke beautyproducten, zoals exclusieve make-up, parfum en huidverzorgingsproducten. In de Runstraat zit ook Darlings. Een heel schattig winkeltje vol kleding, accessoires en je kan er heerlijke cupcakes eten. Verderop zit dan Mint Mini Mall. Daar kan je terecht voor woonaccessoires en babyspulletjes. Een ontzettend leuke winkel om even rond te neuzen.

Na de Runstraat loop je de Berenstraat op. Als je van pannenkoeken houdt, dan kun je die daar eten bij Pancakes Amsterdam. Ik kom ook heel graag bij  Libertine Comptioir de Cuisine, in de volksmond ook wel “het wentelteefjesrestaurant genoemd”. Maar ze hebben er veel meer dan dat! Je vindt dit leuke restaurant ook op de Berenstraat. Verderop vind je Mendo, een boekenwinkel vol bijzondere en creatieve boeken.

9 straatjes winkelenOok de Reestraat is een gezellig straatje met verschillende winkels waar je onder andere terecht kan voor woonaccessoires. Voor een lekkere lunch ga je hier naar Restaurant Jansz. Op zoek naar een leuk nieuw setje? Dan kan je naar hartenlust shoppen bij Who’s That Girl. De drie kleinere straatjes zijn de Gasthuismolensteeg, de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Hier moet je ook zeker even doorheen lopen.  Kortom, om een andere kant van Amsterdam te zien: bezoek de ‘9 straatjes’.

Tot snel!

Tessa