De leukste pluktuinen van Nederland

Geschreven op 15 mei 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Pluktuinen

Sommige mensen hebben een eigen moestuin. Zij hebben de tijd en de ruimte om lekker bezig te zijn in de aarde en in de lente en zomer te genieten van alle zelf geteelde groenten, fruit, bloemen en kruiden. Helaas heeft niet iedereen die luxe. Daarom zijn er in Nederland aardig wat pluktuinen waar je de heerlijkste producten kan plukken, zonder dat je zelf uren in de tuin bezig hoeft te zijn!

Framblij

In Monster vind je Plukkerij Framblij. Deze gezellige pluktuin heeft ook een leuke theeschenkerij, dus voor ieder wat wils. Voor kinderen is er een speeltuintje en er kan geknuffeld worden met de konijnen. Pluk je liever niet zelf, maar wil je wel genieten van verse producten? Dan kan je de heerlijkste producten vinden in het stalletje. Het stalletje is elke dag geopend en je kan er naast fruit ook jam en siropen krijgen. Je kan er ook cressen kopen van Koppert Cress. Dit zijn kleine plantaardige smaakmakers die je in elk gerecht kan verwerken. Je vindt Framblij aan de Zwartendijk 11 in Monster.

pluktuinen

Pluk! Den Haag

Ben je op zoek naar een stukje platteland in de grote stad? Dan is Pluk! Den Haag helemaal wat je zoekt! Naast een pluktuin heb je hier een prachtig heempark waar je af en toe zelfs een ijsvogeltje kan spotten. Er zijn dieren die je mag aaien en een lunchroom waar de heerlijkste taartjes en gerechten worden geserveerd! Het is een heerlijke plek om met de kinderen naartoe te gaan. Naast fruit kunnen hier ook verschillende soorten groenten en bloemen geplukt worden. Voor de kinderen is er een speurtocht en de vrijwilligers staan graag klaar om je een 45 minuten durende rondleiding te geven! Je vindt Pluk! Den Haag aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184 A In Den Haag.

De Sfeerstal

Onder de rook van Schiphol vind je De Sfeerstal. Het ligt prachtig in het groen vanwege de naastgelegen golfbaan. Je kan er zelfs overnachten in de B&B. Daarnaast is De Sfeerstal een officiële trouwlocatie, dus als je plannen hebt… De sfeerstal is het gehele jaar open en ook dagelijks te bezoeken. Naast wandelen, genieten van de rust en een heerlijke high tea, kan je ook heerlijke kruiden voor een gezond kopje thee plukken en in de zomer mogen er bloemen geplukt worden. Je vindt De Sfeerstal op de Hogendijk 5 in Nieuwveen.

pluktuinen

Pluktuin Noordwijkerhout

Voor wie van mooie, verse bloemen houdt is de Pluktuin Noordwijkerhout het juiste adres! Je kan in de voorjaarstuin de mooiste tulpen plukken! Je mag zelfs een hele boodschappentas volladen voor een klein bedrag! Naast tulpen kan je hier in de lente en in de zomer meer dan 100 verschillende soorten bloemen vinden! Je vindt deze pluktuin aan de Leeweg 8 in Noordwijkerhout.

Nog meer leuke pluktuinen

Pluktuin Het Platteland in Putten heeft alles onder 1 dak. Je kan er groente en fruit plukken, thee drinken en er is zelfs een kleine markt met brocante spulletjes! Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen is er voor iedereen die graag tussen de bloemen wil vertoeven. En je mag ze nog plukken ook! In de kas kan je na al het gepluk bijkomen met koffie en wat lekkers. Let op: opent weer in juli. Ook De Plukweide in Haarlem is een fantastische plek om zelf een mooie bos bloemen bij elkaar te plukken. Je kan er zelfs een plukstrippenkaart aanschaffen voor wanneer je vaker wilt komen plukken. Handig!

pluktuinen


Credits foto’s: Canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox