De leukste restaurants van Weerribben-Wieden

Geschreven op 10 juli 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Weerribben wieden klein

De Weerribben-Wieden is een uniek gebied in Nederland. Weerribben-Wieden is een laagveenmoerasgebied dat door mensenhanden is ontstaan. Turfstekers en rietsnijders maakten onbedoeld dit unieke landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Je vindt hier prachtige natuur en nostalgische dorpen waar je gezellig kan winkelen, eten en verblijven. Zo ook bij de Weerribben-Wieden restaurants ’t Binnenhof Paasloo en Eetcafé Giethoorn.

Restaurant ’t Binnenhof

Restaurant ’t Binnenhof is gelegen in het dorpje Paasloo (bij Steenwijk), en is een familierestaurant bij uitstek. Vanuit ’t Binnenhof organiseer je de leukste dagjes uit in combinatie met heerlijk culinair eten. Restaurant ’t Binnenhof biedt je arrangementen aan voor een  ontsnapping uit een van de escaperooms, lekker klimmen in Klimbos Avontuurlijk Paasloo of een van de andere groepsactiviteiten zoals suppen, (boog)schieten, fietsen, varen en nog veel meer. Je kan zelfs een overnachting boeken via Eetcafé Giethoorn op Villapark de Weerribben.

Binnenhof Paasloo Weerribben-Wieden

Eetcafe Giethoorn- Burgers & Grill

Ook vanuit Eetcafé Giethoorn-Burgers&Grill kan jij jezelf en je gezelschap een dag lang vermaken met leuke activiteiten én kan je zelf je eigen luxe hamburger of salade maken. Burgers & grill is gevestigd in het historische centrum, van Giethoorn en beschikt naast het restaurant over een speelzolder, omheinde speeltuin.

Terwijl jij geniet van Build-your-own-burger, Build your own salad of andere gerechten, kunnen de kinderen zich naar hartenlust vermaken. Combineer een bezoek aan dit originele en luxe hamburgerrestaurant met fluisterboot-, kano- en/of rondvaren of met één van de vele activiteiten zoals detective games, VR dinner-games, escaperoom of The Bomb.

OSS&ZYL – Coffee, Bakery & Bites

Helemaal nieuw is OSS&ZYL waar je heerlijk kan ontbijten, luchen en borrelen. Ook voor de lekkerste koffie met lekkers ben je daar aan het goede adres. Een uitgebreide high tea of high wine behoort ook tot de mogelijkheden en daarnaast organiseren ze allemaal leuke dingen! Zo kan je er suppen, een rondvaart boeken, een VR-experience ervaren en nog veel meer!

Eetcafe Giethoorn Weerribben-Wieden

Dus combineer jouw bezoek aan Weerribben-Wieden met een van deze gezellige en sfeervolle restaurants. Zo geniet je van de prachtige omgeving, maak je het gezellig met leuke activiteiten én geniet je met jouw gezelschap van heerlijke gerechten.

In verband met de RIVM maatregelen rondom het Coronavirus kunnen activiteiten anders gepland zijn dan normaal. Check daarom voor uw bezoek altijd even de website van het betreffende restaurant.

Dit blog is tot stand gekomen met een samenwerking met de bovenstaande drie restaurants. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer leuke tips! En wil je kans maken op leuke winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief.