Escape Game La Casa de Papel bij TIME in Utrecht

Geschreven op 1 september 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
escaperoom time La Casa de Papel

Door onze samenwerking met Escaperoom TIME mochten wij eigenlijk al op 18 maart met een aantal van onze lezeressen langskomen om hun gave escape game La Casa de Papel te spelen. Helaas kon door de Corona crisis de game toen niet doorgaan. Maar inmiddels hebben wij alsnog deze game gespeeld. En leuk dat het was! Maar ook erg spannend tot aan de laatste paar minuten. Geen idee wat jij je van deze game moet voorstellen? Wij vertellen je hoe het was.

Escaperoom TIME

Escaperoom TIME vind je in Utrecht. En TIME is niet zomaar een escaperoom, maar eentje die het klassieke escape spel combineert met Virtual Reality (VR). Ze bieden meerdere games aan, van de klassieke escaperoom, tot aan VR shooter, city games en online spelshows. En dus ook de game La Casa de Papel.

Escaperoomtime_Casa_La_Papel

La Casa de Papel

Voor wie La Casa de Papel niet kent; Dit is een populaire Spaanstalige Netflix serie waar een roversbende zich laat insluiten in de Spaanse Munt om daar in een aantal dagen miljoenen aan papiergeld te drukken en weg te sluizen via een tunnel. Daarbij gijzelen ze uiteraard een groep mensen en staat de complete politiemacht buiten om de gijzelaars te redden en de rovers in hechtenis te nemen. De rovers hebben zich namen toegekend van verschillende steden zoals Rio, Tokio, Naïrobi, Oslo en Berlin en worden geleid door het meesterbrein: El Profesor.

De Escape Game

Bij het spel van Escaperoom TIME bevind je jezelf anderhalf uur lang in een ruimte die is ingericht in de stijl van het directiekantoor in de Spaanse Munt. De opdracht luidt: open de kluis en je hebt het spel gewonnen. Maar dit gaat uiteraard niet zomaar. Niet alleen moet je op zoek naar verschillende hulpmiddelen, moet je codes kraken, gesloten kasten open krijgen, maar je moet jouw zoekveld uitbreiden naar een virtuele wereld.

Virtual Reality (VR)

Je krijgt namelijk naast de tools die in de kamer aanwezig zijn, ook de beschikking over een VR-bril. Via deze bril treed je binnen in de wereld van El Profesor en zijn roversteam. Je moet dus niet alleen in de kamer op zoek naar tools en codes. Een deel van de hulpmiddelen die je naar de kluis brengen zijn ook in deze virtuele wereld te vinden. En om het spel nog uitdagender te maken, werk je hierin niet alleen samen, maar ook in teams. Jouw groep wordt namelijk in tweeën of drieën gesplitst om te bepalen welk team het snelst de kluis weet te openen. En die is dus de ultieme winnaar!

VR escape La Casa

Corona maatregelen

Natuurlijk moesten we ook bij deze game de Coronamaatregelen in acht houden. Bij binnenkomst stond er netjes desinfectiemateriaal en de spelleider informeerde direct welke teamleden er uit hetzelfde huishouden kwamen en tussen wie er afstand gehouden moest worden. Dit bleek twee aan twee te zijn. Eenmaal in de kamer bleek deze meer dan ruim genoeg. Onze team tafels stonden om een flinke afstand van elkaar en ook aan tafel stond er aan iedere zijde slechts één stoel waardoor er ook onderling voldoende afstand gehouden kon worden. Er was desinfectiemateriaal in de kamer aanwezig om ook de VR-bril te kunnen reinigen en was er met stickers op de grond aangegeven op welke plekken je niet mag staan als er al iemand anders staat. Heel erg netjes geregeld allemaal.

corona proof escape game

Onze beleving

Wij speelden het escape spel met 8 personen. We werden opgedeeld in twee teams van vier. We mochten zelf bepalen welke strategie wij toepasten. Het ene team koos ervoor om één teamgenoot in de VR wereld te zetten en de andere drie gingen in de kamer aan de slag. Het andere team wisselde de VR bril af zodat we elkaar konden helpen met het zoeken naar de juiste aanwijzingen. Na de introductie van het spel gingen we alle acht even bloedfanatiek aan de slag. Ik kan nu natuurlijk niets prijsgeven over het verloop van het spel, de attributen en de tips. Maar ik kan je wel zeggen dat het echt heel erg spannend was. Juist doordat we als teams tegen elkaar streden met dezelfde opdracht, krijg je mee hoe ver het andere team is en merk je of je achterloopt of dat ze in je nek zitten te hijgen. Af en toe hadden wij een code gekraakt en wisten wij dat het andere team nog niet zo ver was. Een kort moment van euforie, om vervolgens weer op een plek te komen waar je in de eerste instantie even echt niet weet hoe je daar doorheen moet komen.

La Casa de Papel escape

De grand finale

In de laatste tien minuten van het spel bleken wij onze voorsprong verspilt te hebben en stond het andere team op dezelfde plek. En we wisten allemaal dat dit de laatste hobbel was. Als we deze opdracht hadden volbracht zouden we bij de sleutel van de kluis komen. De zweetdruppels waren op onze voorhoofden te zien en de nagels werden afgekloven van de teamleden die moesten toekijken om het zijn VR speler ging lukken. En toen…… kwam het andere team er sneller doorheen en gingen zij er met de buit vandoor….!!!

Het spel was echt superleuk en iedereen was even enthousiast.

escaperoom time Casa de Papel

Lekker eten na het escapen

Na afloop van het spel zijn we nog gezellig een hapje gaan eten bij Restaurant Op Zuid, waarmee escaperoom TIME verschillende arrangementen aanbied. Zo konden wij nog even met elkaar napraten over de game en onze ervaringen met elkaar delen.

Beste team TIME, dank jullie wel voor jullie gastvrijheid. We hebben van het spel genoten en komen heel graag nog een van jullie andere spellen spelen!

Wil jij dit escape spel ook spelen? Reserveer dan nu je kaarten op de site van Escaperoom TIME.