De leukste terrassen in Den Haag

Geschreven op 26 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
beste terrassen van Den Haag

Bestaat jouw ultieme zomerse dag vooral uit chillen op terrasjes? Die van mij wel! Vooral die waarbij je onder het genot van een hapje en een drankje naar andere mensen kan kijken. Wij hebben de leukste pleintjes en terrassen in Den Haag voor je geselecteerd.

Chillen op het Plein

Niemand kan natuurlijk om het Plein heen. Ook al is het een heel toeristische trekpleister en zijn de meeste terrassen en andere eetgelegenheden bij iedereen wel bekend. Toch is het heerlijk om hier met een aantal vriendinnen te zitten en om je heen te kijken. Want hier is altijd wel iets te zien. Het publiek dat je op het grootste terras van Den Haag vindt is heel gevarieerd. Van moeders met hun kinderen, verliefde stelletje, toeristen en shoppende vriendinnen, tot aan studenten, zakenlui en zelfs politici.

Terras Den Haag Plein

Haagse Bluf

Als je een dag flink aan het shoppen bent, wil je graag in het hart van het shopcentrum een pauze kunnen inlassen. Gewoon om even wat te drinken en dan vooral snel door te kunnen met shoppen. Want shoppen kan je heel goed in Den Haag. Het terras van Grandcafé Haagsche Bluf is hier de ideale plek voor. Je waant je ondanks dat je in het centrum van de stad bent, in een kleine groene oase.

Anna Palownaplein

Het Anna Palownaplein is wellicht minder bekend, maar toch een van de leukste pleinen om een terrasje te pakken. Hier vind je bars en restaurants als Wicked Wines, Publique en de Kamer Hiernaast. Allemaal met gezellige terrasjes midden op het plein. Als je liever gaat voor sfeer, goed eten en drinken en rust, is het Anna Palownaplein zeker de moeite van een bezoek waard!

Anna Palownaplein

Terrasjes op de stoep

En wat is er Haagser dan tussen het shoppen door even snel neerploffen aan een tafeltje in een van de knusse Haagse winkelstraatjes op de stoep. Door het hele centrum vind je deze sfeervolle miniterrasjes. Zoals Juni in de Molenstraat, John & June’s en Appeltje Eitje in de Prins Hendrikstraat, Tasty en Brasserie Meys in de Frederikstraat en natuurlijk Walter Benedict en Guliano op de Denneweg.

De Binckhorst

Hou je nu niet echt van de drukte van de Haagse binnenstad? Dat kan je ook lekker genieten op een terras buiten het centrum. Je zal er niet meteen als eerste aan denken, maar bij Capriole Café op de Binckhorst kan je heerlijk op het terras genieten. Ook de Bink Rooftop Bar en Restaurant is zo’n niet voor de hand liggende parel, maar je kan hier met je drankje in de hand genieten van een heerlijk uitzicht. De Binckhorst wordt de komende tijd helemaal vernieuwd zodat het een prima uitvalsbasis wordt om lekker uit te gaan.