De leukste tips om thuis te doen

Geschreven op 17 maart 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Tja, het Coronavirus. Iedereen heeft het erover, het is continue op het nieuws, leuke evenementen worden afgelast en wanneer je verkouden bent mag je de deur niet meer huis. In quarantaine! Hoogste tijd om het thuis extra gezellig te maken! Wij hebben natuurlijk ook hiervoor tips voor je.

Hou een filmmarathon of binge een goede serie

Een film of een serie kijken is heerlijk ontspannen en leuk om te doen. Zo kan je een oude film of serie op dvd opnieuw gaat kijken of op Netflix en Videoland iets nieuws ontdekken.

Netflix

Op Netflix is het aanbod lekker groot en gevarieerd. Zo staan er onder andere een heleboel Scandinavische thriller series op. Heerlijk voor een paar uurtjes vermaak. Kijk bijvoorbeeld Brot, Wisting, The Bridge, Springvloed (Springfloden) en de Serie Q. Heerlijk! Voor een beklemmende serie raden wij je absoluut de Britse serie Broadchurch aan. Maar ook The Stranger van Harlan Coben is een absolute aanrader.

Romantische series zijn er natuurlijk ook. Virgin River is een hele leuke serie om te kijken net zoals Chesapeake Shores. Doctor Foster is een heerlijk drama en Elite een leuke Spaanse serie. Ik heb ook erg genoten van “Cheer” een documentaire over cheerleaders in Amerika. Erg indrukwekkend. Locke & Key is weer een beetje bizar (maar wel leuk) en de films El Silencio de la Ciudad Blanco (Engels gesproken) en Lost Girls zijn ook heerlijk.

Kortom, er is genoeg te bekijken! Mijn zoon is trouwens helemaal verslingerd aan The Inbestigators. Echt heel leuk ook om mee te kijken.

Videoland

Ook op Videoland is genoeg te zien. Liefhebbers van medische series zitten daar goed met Grey’s Anatomy en The Good Doctor (al kan ik die jongen niet goed los zien van the Bates Motel (Netflix, ook heel leuk). Killing Eve en de The Handmaid’s Tale zijn ook heel goede series. Van Nederlandse bodem zijn Meisje van Plezier, Nieuwe Buren en De 12 van Shouwendam helemaal niet verkeerd.

Ook de films The Breakup, Bridesmaids en The Beach House zijn de moeite waard. En mocht je je helemaal vervelen, dan kan je altijd nog naar Temptation Island gaan kijken (mijn ultimate guilty pleasure).

Genieten van een Spa-dagje

Normaal gesproken heb je misschien geen tijd voor een uitgebreid bad-ritueel, maar soms is het wel heel lekker om jezelf eens flink in de watten te leggen. Met een gezichtsmaskertje of een lang bad. Ook leuk om alle monstertjes die je door de jaren heen hebt verzameld uit te proberen. Daarna lekker in je pyjama op de bank met een gezellig tijdschrift. Lekker muziekje op. Niet verkeerd toch?

Lekker lezen

Bekijk de situatie van de positieve kant en ga eindelijk die stapel boeken die op je nachtkastje liggen te verstoffen lezen. Of die stapel tijdschriften waar je maar niet aan toe kwam. Heb je geen boeken in huis? Wij hebben vast genoeg tips voor je in onze boekenblogs. Op je tablet kan je gemakkelijk e-books downloaden. Zo hoef je de deur niet uit en heb je toch wat te doen.

Ben je geen echte lezer? Probeer dan eens een luisterboek. Er zijn luisterboek apps die je gratis mag uitproberen voor een bepaalde periode. En wie weet wil je nooit meer wat anders, want dat kan zowel thuis als onderweg! W

Wees creatief!

Ga lekker aan de slag met naald en draad, ga kleuren of ga iets knutselen. Struin Pinterest af naar leuke ideeën of lees onze eerder verschenen blog. Trouwens, niet echt creatief maar wel leuk: pak dat puzzelboekje weer eens tevoorschijn!

Met de kids

Zit je thuis met de kinderen? Dan is de hele dag voor de tv hangen geen goed idee. Ga een spelletje doen samen, want dat is altijd leuk. Van een simpel kaartspel tot monopoly, alles is mogelijk. Of haal de Lego van zolder en maak iets moois. Bouw een parkeerplaats met Duplo voor de auto’s of ga lekker knutselen. Wat bijvoorbeeld ook leuk is, is plaatjes knippen uit een oud tijdschrift en daarmee een soort grappig stripverhaal maken. Ook leuk: zet leuke muziek op en creëer een heuse discotheek.

Of bouw een tent en vertel elkaar spannende verhalen. Is jouw zoon of dochter wat ouder en daarom wat lastiger bezig te houden? Laat ze een online typecursus volgen. Dat is ook nog eens nuttig zonder dat ze het zelf doorhebben.

Een (soort van) nieuw huis!

Even lekker flink opruimen kan ook een mogelijkheid zijn als je dan toch noodgedwongen thuis zit. Eindelijk kan je de zolder eens flink aanpakken. Of verplaats wat meubels zodat je woning ineens een heel andere uitstraling heeft. Mocht het toch niet bevallen, dan kan je het altijd weer terug zetten.

Tja, leuk zijn al deze maatregelen niet, maar helaas zijn ze wel even nodig. Aan alles komt een eind, dus ook aan dit virus. Je moet het jezelf maar gewoon zo aangenaam mogelijk maken thuis, toch?

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief!