Drenthe voor kinderen (jong en ouder)

Geschreven op 1 juni 2021
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Onlangs waren wij op vakantie in Drenthe en hoewel onze zoon al 11 is, kwamen we heel leuke dingen tegen om te doen met kinderen.
Toen mijn zoon jonger was, zijn we ook vaak met het gezin in Drenthe geweest, dus we hebben genoeg leuks om met je te delen! Dus mocht jij deze zomer van plan zijn Drenthe te bezoeken met (jonge) kinderen? Lees dit blog dan zeker!

Drenthe met kleine kinderen

Drenthe bezoeken met kleine kinderen is prima te doen. Zo kan je er lekker op uit, want er zijn veel korte wandelroutes die interessant genoeg zijn voor de mini-mensjes. Maar er zijn ook leuke, avontuurlijke speeltuinen in Drenthe én leuke attractieparken! Wij nemen onze favorieten graag met je door.

Kabouter Boomkroonpad

Drenthe met Kinderen

Op de Hondsrug vindt je een bijzonder pad. Er zijn sporen van kabouters gevonden! Er zijn zelf voetstapjes en heuse kabouterdrolletjes gevonden! Misschien kan jouw kleintje de kabouters wel ontdekken op het Kabouter Boomkroonpad. Dat is nog een hele opgave, want de kabouters kunnen zich goed verstoppen. Voor € 3,50 kan je deze leuke route lopen en krijg je er ook nog eens een echte kaboutermuts, een opdrachtenvel en een speldje bij!

Blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold

Kinderen lopen graag op blote voeten, maar eigenlijk kan dat buiten niet. Of wel? In het Drents-Friese Wold vind je namelijk een echt Blotevoetenpad! Dichterbij de natuur kan je eigenlijk niet komen. Dus uit die schoenen en gaan! Het startpunt van deze tocht is het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Het kan zijn dat het pad vanwege Corona niet toegankelijk is. Dus check voor je gaat zeker even de website. Kosten zijn € 3,00 per persoon.

Leuke (natuur)speeltuinen

Drenthe met kinderen

Kleine kinderen klauteren en klimmen maar al te graag en dat kan ook prima in Drenthe! Er zijn veel natuurspeeltuinen en speelbossen te vinden. Ga bijvoorbeeld eens naar de Natuurplaats Noordse Veld in Norg, Zo kunnen kinderen gratis een opdrachtenboekje van het Donderpad meenemen vol leuke opdrachten. Maar er is nog veel meer te spelen op de Natuurplaats. Kijk maar eens hier. In het Beleefpark Dwingeloo kunnen kinderen ook helemaal losgaan. Er is daar zelfs een zwembad. Een persoonlijke favoriet van ons is de Drentse Koe. We zijn daar geweest toen onze zoon nog klein was en het was een groot succes! Je kan hier echt de hele dag zoet zijn. De Drentse Koe is een werkende boerderij mét dieren, een maisdoolhof en heel veel speelmogelijkheden. Er is zelfs een blacklicht kelder waar van alles te doen is! En ze hebben er geweldig lekker ijs. Zelfgemaakt natuurlijk.

De leukste attractieparken van Drente

Yes, de attractieparken en dierentuinen mogen weer open! Dus ook in Drenthe! Attractiepark Duine Zathe bij Appelscha is echt een aanrader met kinderen. Het is een all-inclusive attractiepark dat inhoudt dat ook eten en drinken inclusief is. Voorheen was dit park het Verkeerspark Assen, maar het is in de loop der jaren steeds groter geworden. Leuk voor jong en oud! Ook attractiepark Drouwenerszand is een leuke aanrader. Ook hier is eten en drinken inbegrepen in de prijs. Je vindt dit park in Drouwen. Attractiepark Slagharen is ook weer open en ook al zo leuk! Onze gastblogster Marianne is daar in coronatijd met haar jongens geweest en heeft er een leuke blog over geschreven.

Maisdoolhof Drenthe

Nu nog even gesloten maar in de zomer hopelijk open is Plopsa Indoor Coevoorden. Het indoor attractiepark van Drenthe voor wanneer het weer een beetje tegenvalt óf juist veel te heet is. Kinderen tot 10 jaar kunnen zich hier prima vermaken. Kabouterland in Exloo is ook superleuk voor jonge kinderen. Zo zijn er verschillende speeltuintjes en kunnen de kinderen echte dieren bewonderen! En voor wie van dieren en spelen houdt is Wildlands in Emmen een aanrader. In dit park maak je een wereldreis in één dag. Zeker ook leuk om te bezoeken met wat oudere kinderen. Let er wel op dat de dierenverblijven op Wildlands heel groot zijn. Dat is perfect voor de dieren, maar soms is het daardoor lastig om dieren te spotten. Als je dat van tevoren weet heb je er vast een topdag.

Drenthe met oudere kinderen

Ook voor oudere kinderen heeft Drenthe veel in petto. Van spannende wandelroutes tot actieve uitjes op grote hoogten. Perfect voor oudere kinderen en pubers!

Klimpark Appelscha

Drenthe met kinderen

Stiekem ligt Appelscha in Friesland, maar zo dichtbij de grens van Drenthe dat deze locatie niet mag ontbreken in het rijtje. Klimpark Appelscha is vrij nieuw en hartstikke spectaculair! Goed voor een paar uur plezier en vermaak. Het parcours is goed te doen, ook voor kinderen vanaf 8 jaar. Zoekt jouw tiener wat meer uitdaging? Dan is klimmen in de avond een aanrader! Het parcours wordt dan enkel verlicht door wat lampen waardoor het extra spannend is!

Molecaten Outdoor Drenthe

Molecaten Outdoor Drenthe heeft alles voor een actieve dag uit. Er is een klimpark met drie verschillende parcoursen en een zipline en je kan er boogschieten, kanoën en vlotbouwen. Maar wist je dat je er ook kon skiën? Je kan er vrij skiën en les krijgen. Superleuk dagje uit, ook voor wat oudere kinderen!

The Nature Game Drenthe

Drenthe met kinderen

In Nationaal Park Dwingelderveld (Boslounge, Oude Postweg in Spier) kan je The Nature Game spelen. Dit interactieve spel laat je dingen ontdekken die je normaal gesproken over het hoofd zou zien. Je leert van alles over de natuur maar dan wel op een leuke manier namelijk met filmpjes, raadsels en spellen. Het verhaal is uniek en alleen maar in dit Nationaal Park te beleven. En de ouders? Die kunnen lekker wandelen en genieten van de prachtige natuur.

Buitencentrum Boomkroonpad

Gewoon wandelen is natuurlijk helemaal niet stoer als je een tiener bent, maar wandelen op grote hoogte is misschien wel aantrekkelijk. Ga dan naar het Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug. Het is gelegen in Drouwen en de wandeling duurt ongeveer 30 minuten en is dus ook niet te lang.

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste tips en blogs? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Meld je dan ook meteen aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen!